Bill Gates și Melinda Gates divorțează. Cum vor împărți averea de 130 miliarde de dolari?

Bill Melinda Gates

Bill Gates și Melinda Gates au anunțat că divorțează, după 27 de ani de mariaj. Cea mai mare întrebare acum este cum se va împărți averea estimată la circa 130 de miliarde de dolari. Aceasta ar putea fi cea mai mare diviziune a averii, după divorțul lui Jeff Bezos de soția sa, care a păstrat o avere de 35,8 miliarde de dolari după separarea de șeful Amazon.

Bill și Melinda au depus cererea de divorț luni, în județul King, arată portalul online al instanțelor. Documentele de divorț depuse de Melinda și obținute de Daily Mail arată că ea nu a cerut sprijin și a solicitat o dată de judecată în aprilie 2022. Cu toate acestea, este puțin probabil ca divorțul să fie judecat, fostul cuplu referindu-se la un contract de separare. Astfel, cei doi au un acord de separare, potrivit unei copii a unei cereri de divorț postată de site-ul TMZ, care nu detaliază termenii. Aceasta numește căsătoria „stricată iremediabil”.

Ce avere au Bill Gates și Melinda Gates

Bill Gates (65 de ani) și Melinda Gates (56 de ani) au a patra cea mai mare avere din lume. Forbes estimează că averea lor se ridică la 130 de miliarde de dolari, în timp ce Bloomberg Billionaires Index arată că cuplul are o avere de 146 de miliarde de dolari.

Perechea deține un avion privat și o serie de proprietăți, inclusiv casa principală din Washington și case în California, Florida, Wyoming și Massachusetts. Casa familiei este un conac de 66.000 de metri pătrați, care a fost achiziționat pentru 2 milioane de dolari și a fost reproiectat pe parcursul a șapte ani cu un cost de 63 milioane de dolari. Acum valorează aproximativ 125 de milioane de dolari și are șapte dormitoare, 18 băi, un cinematograf art-deco, o sală de mese pentru 24 de locuri, o piscină interioară-exterioară cu un sistem de muzică subacvatică, pârâu artificial aprovizionat cu somon și păstrăv și se pare că și o plajă cu nisip importat. Există, de asemenea, o sală cu trambulină, o sală de recepție care poate găzdui 150 de persoane pentru cină sau 200 de persoane pentru un cocktail, o bibliotecă cu rafturi secrete pivotante, cu un bar ascuns în interior.

Gates are, de asemenea, o fermă de 59 milioane de dolari în Florida și o fermă Wyoming în valoare de 9 milioane de dolari în portofoliul de proprietăți. Mai există două case din California, una cu o pistă de curse, livadă și cinci hambare în valoare de 18 milioane de dolari și alta în valoare de 43 milioane de dolari.

Bill este un iubitor de mașini și deține un Porsche 930 Turbo, un Jaguar XJ6, un Ferrari 348 și un Porsche 959 rar. Cel mai recent, el a cumpărat o mașină electrică, Porsche Taycan.

Fondatorul Microsoft deține, de asemenea, o societate holding, numită Cascade Investments, care are investiții în imobiliare, energie și ospitalitate, precum și participații la companii publice precum Canadian National Railway și producătorul de tractoare Deere & Co.

El a creat Breakthrough Energy, o inițiativă de încetinire a schimbărilor climatice în 2015.

Forbes raportează că Bill deține 1% din acțiunile de la Microsoft, care ar valora peste 26 de miliarde de dolari.

Cum se vor împărți banii

Datorită dimensiunii ridicate a averii lor, divizarea dintre Bill Gates și Melinda Gates va fi probabil una dintre cele mai mari din istorie, dar va fi și complicat de împărțit.

Statul Washington, unde locuiește familia Gates, este un stat de proprietate comunitară. Asta înseamnă că toate bunurile achiziționate de oricare dintre părți în timpul căsătoriei sunt considerate comune. Dacă cei doi nu au un acord prenupțial sau nu ajung la un acord cu privire la modul de împărțire a bunurilor, un judecător va împărți averea în mod egal.

Cu toate acestea, în Washington părțile pot conveni și să-și împartă activele într-un mod „corect și echitabil”, ceea ce poate duce la soluționări care nu sunt neapărat 50/50, a declarat pentru Forbes Janet George, avocat pentru divorț la firma de avocatură McKinley din Washington Irvin.

Dacă Bill și Melinda ar decide să împartă averea în mod egal, Melinda ar obține 65,25 miliarde de dolari.

Dar împărțirea activelor poate fi mai dificilă, deoarece cea mai mare parte a banilor sunt legați de Fundația Bill și Melinda Gates.

Ce se întâmplă cu fundația

Chiar dacă cei doi nu au făcut publice planurile financiare, ei au subliniat că vor coopera pentru a continua munca filantropică. Fundația Bill și Melinda Gates a donat până în prezent mai mult de 50 de miliarde de dolari prin inițiative filantropice.

Anul trecut, fundația a promis 1,75 miliarde de dolari pe parcursul a doi ani pentru a combate pandemia COVID-19.

Bill și Melinda vor rămâne copreședinți și administratori ai fundației, a scris un purtător de cuvânt al organizației. „Nu sunt planificate modificări ale rolurilor lor sau ale organizației. Vor continua să lucreze împreună pentru a modela și aproba strategiile fundației, vor pleda pentru problemele fundației și vor stabili direcția generală a organizației”, potrivit declarației.

Top trei cele mai mari divorțuri

Acesta este al doilea divorț suprinzător din ultimii ani din rândul celor mai bogați oameni din lume, după anunțul de separare din 2019 al lui Jeff Bezos și MacKenzie Scott. După divorț, MacKenzie a devenit una dintre cele mai bogate persoane din lume, păstrând o avere de 35 de miliarde de dolari. În lunile care au urmat, ea a devenit unul dintre cei mai influenți filantropi din lume, oferind miliarde de dolari cauzelor deseori trecute cu vederea de către donatorii miliardari.

Forbes a realizat o listă cu cele mai mari divorțuri de miliardari.

  1. Jeff Bezos și MacKenzie Scott: Cel puțin 35 de miliarde de dolari

Șeful Amazon Jeff Bezos și soția sa MacKenzie Scott au anunțat condițiile divorțului în aprilie 2019. Ea a primit aproximativ 4% din acțiunile Amazon, în valoare de peste 35 de miliarde de dolari. Jeff Bezos a păstrat compania de rachete Blue Origin și Washington Post. Odată ce divorțul a fost finalizat, MacKenzie, care și-a schimbat numele de familie în Scott în 2020 și s-a recăsătorit în martie 2021, a devenit a treia cea mai bogată femeie din lume.

  1. Bill și Sue Gross: 1,3 miliarde de dolari

Bill Gross, fondatorul managerului de active Pimco, s-au separat în 2016, divorț în urma căreia ea a obținut o avere de 1,3 miliarde de dolari, inclusiv o casă în Laguna Beach de 36 de milioane de dolari și „Le Repos”, un tablou Picasso din 1932 pe care ulterior l-a vândut cu 35 de milioane de dolari. În timp ce Bill a încercat să ia una dintre cele trei pisici, Sue a primit în cele din urmă custodia tuturor. Bill și-a pierdut locul în Forbes 400 în 2018, după 14 ani consecutivi pe listă.

  1. Steve și Elaine Wynn: 850 de milioane de dolari

Cofondatorii cazinoului gigant Wynn Resorts au divorțat (pentru a doua oară) în 2010. Acordul a impus ca Elaine, membru al consiliului de administrație al Wynn Resorts din 2002, să primească 11 milioane de acțiuni, atunci în valoare de aproximativ 795 milioane de dolari. După ce Steve a renunțat la funcția de CEO și președinte în februarie 2018 pe fondul acuzațiilor de hărțuire sexuală pe care le-a negat, el și-a vândut toate acțiunile. Elaine, acum cu o avere de 2,3 miliarde de dolari, este cel mai mare acționar individual al Wynn Resorts.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *