Biofarm a finalizat construcția unei unități de producție de 10.000 mp, în care a investit 35 de milioane de euro

Redacția nov. 2, 2021 0 comentarii
BIOFARM

Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a inaugurat o nouă unitate de producție și testare în București, în care s-au investit peste 35 milioane de euro.

Cu o suprafață utilă de peste 10.000 mp și un flux de producție anual de trei ori mai mare decât în unitatea existentă, noua fabrică Biofarm va asigura producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice.

Noua unitate de producție va avea patru fluxuri de producție – comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluții și siropuri.  Fabrica beneficiază de echipamente și instalații de ultimă generație și de softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producției și a fluxurilor logistice. Toate liniile de producție sunt auditate și certificate de către Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale. Totodată, liniile de producție sunt certificate EN ISO 9001.

„Noua unitate de producție este una dintre cele mai importante investiții din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani, fiind rezultatul unui plan de investiții sustenabil. Pe o piață foarte competitivă suntem unul dintre cei mai importanți producători locali, iar finalizarea acestei unități ne va oferi posibilitatea de creștere a capacității de producție, dar și de cercetare și dezvoltare. Inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România este startul nostru de a ne pregăti pentru următorii 100 de ani și de a continua să ducem mai departe misiunea începută în 1921, de a acționa mereu spre binele oamenilor”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În prezent, Biofarm este cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluții și suspensii pentru administrare orală și unul dintre cei mai mari fabricanți de comprimate și drajeuri din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.