Bitcoin a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, fiind cotat la 41.983 dolari

Redacția feb. 5, 2022 0 comentarii
Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Bitcoin a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni sâmbătă, extinzând câștigurile puternice din sesiunea anterioară, deoarece criptomonedele s-au bucurat de o revenire a apetitului pentru risc și de o creștere a piețelor de valori, scrie Reuters.

Cea mai importantă criptomonedă din lume a atins 41.983 de dolari, ducând câștigurile de la minimele de joi la aproape 16% și marcând o creștere cu 27% față de minimul anului de 32.950,72 dolari din 24 ianuarie.

Ether, moneda legată de rețeaua blockchain Ethereum, a crescut nivelul de 3.000 de dolari pentru prima dată după 21 ianuarie.

Creșterea cu 11% de vineri a fost cel mai mare câștig pe o singură zi pentru bitcoin de la jumătatea lunii iunie și prima revenire majoră după săptămâni în care a fost tulburată, împreună cu tehnologia și acțiunile de creștere, de temerile privind creșterea ratelor Fed mai rapide decât se aștepta, pentru a reduce o creștere a inflației.

Acesta a venit alături de o creștere a acțiunilor din SUA, Nasdaq, puternic tehnologic, care a încheiat săptămâna cu câștiguri, în ciuda volatilității puternice din câștiguri, inclusiv a creșterii robuste a Amazon și a rezultatelor dezamăgitoare ale proprietarului Facebook Meta Platforms..

„Panica și volatilitatea actuală din jurul bitcoin se bazează pe o înțelegere greșită fundamentală a acestuia ca clasă de active”, a declarat Ed Hindi, director de investiții al fondului de acoperire pentru criptomonede Tyr Capital, cu sediul în Elveția.

„Când evaluările la Nasdaq scad, unii investitorii instituționali încep să lichideze în masă pozițiile bitcoin ca și cum ar fi o acțiune tehnologică”.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.