Bitcoin ajunge din nou la 50.000 de dolari, pentru prima dată în ultimele trei luni

Redacția aug. 23, 2021 0 comentarii
bitcoin

Bitcoin a atins duminică pragul de 50.000 de dolari, valoarea maximă înregistrată în ultimele peste 3 luni, scrie CNBC.

Moneda digitală a crescut peste nivelul de 50.000 de dolari duminică seară, conform datelor CoinDesk. Luni se tranzacționa la aproximativ 50.263 dolari.

Moneda virtuală a atins un maxim istoric de peste 64.000 de dolari în aprilie, dar s-a depreciat puternic în iunie și iulie, coborând chiar și sub 30.000 de dolari. Unul dintre motivele majore a fost întărirea regulilor de reglementare din partea autorităților chineze, care au închis forțat operațiunile de minare de Bitcoin.

De la jumătatea lunii iulie, însă, criptomoneda a crescut constant.

În ultimele câteva zile, două anunțuri cheie au avut un impact pozitiv pentru piața criptomonedelor. Săptămâna trecută, Coinbase a declarat că va cumpăra cripto de 500 de milioane de dolari și va aloca 10% din profituri într-un portofoliu de active criptografice.

Luni, PayPal a declarat că își va lansa serviciul care le va permite oamenilor să cumpere, să dețină și să vândă monede digitale, în Marea Britanie.

Și alte monede digitale au crescut, de asemenea, în urma acestor vești. Luni dimineața, Ether se tranzacționa cu aproximativ 2% mai sus, la 3.330 de dolari. Ethereum, rețeaua blockchain ce folosește eter, a activat o actualizare cheie la începutul acestei luni, care a contribuit la ridicarea prețului.

Valoarea întregii piețe a criptomonedelor a depășit duminică 2,16 trilioane de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.