Bitcoin atinge maximul ultimelor nouă luni, pe măsură ce comercianții se îndepărtează de bănci

Redacția mart. 17, 2023 0 comentarii
criptomonede

Bitcoin a atins vineri cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni, ca urmare a ultimelor probleme din piața bancară, scrie Financial Times.

Prețul în dolari al celei mai mari și originale criptomonede a urcat cu peste 30% în această săptămână, depășind 27.000 de dolari, cel mai ridicat nivel din vara anului trecut. Al doua cea mai mare criptomonedă, Ether, a crescut cu o cincime în aceeași perioadă.

Cumpărătorii au apărut după o săptămână de turbulențe acute pentru industria bancară mondială de ambele părți ale Atlanticului, în condițiile în care investitorii se îngrijorează cu privire la evaluarea portofoliilor de obligațiuni și a modelelor de afaceri ale băncilor mai mici.

Guvernul SUA și marile bănci au intervenit pentru a stabiliza sistemul, în timp ce banca centrală elvețiană a oferit o garanție de urgență de 54 de miliarde de dolari pentru creditorul Credit Suisse. Incertitudinea a determinat speculații potrivit cărora Rezerva Federală și Banca Centrală Europeană își vor întrerupe planurile de creștere agresivă a ratelor dobânzilor pentru a reduce inflația persistentă.

În ultimele 18 luni, prețul bitcoin, care a fost prezentat cândva ca o acoperire împotriva inflației, a fost adesea corelat cu indicii bursieri tradiționali, cum ar fi S&P 500 și Nasdaq Composite, și a fost sensibil la așteptările traderilor privind ratele dobânzilor.

Traderii subliniază că, atunci când investitorii au temeri legate de prețurile cripto, aceștia mută fonduri în depozite bancare și în stablecoins. Atunci când există îngrijorări cu privire la bănci, aceștia trec rapid la achiziționarea de token-uri.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *