Bitcoin s-a stabilit pentru un record de pierderi după colapsul suferit joi de criptomoneda Luna

Redacția mai 13, 2022 0 comentarii
bitcoin

Deși Bitcoin a revenit vineri la valoarea de peste 30.000 de dolari, piața criptomonedelor a înregistrat pierderi mari mai ales după prăbușirea Terra (Luna) de joi, o așa-numită monedă stabilă, scrie Reuters.

De asemenea, activele criptografice au fost afectate de vânzarea pe scară largă a investițiilor riscante din cauza îngrijorărilor legate de inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzilor.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă după valoarea totală de piață, a reușit să revină în sesiunea din Asia și s-a tranzacționat în jur de 30.500 dolari, dar rămâne cu mult sub nivelurile de 40.000 de dolari, cât valora în urmă cu o săptămână. Critomoneda se îndreaptă către o a șaptea pierdere săptămânală, făcând excepție cazul în care piața își va reveni în weekend.

Universul criptomonedelor s-a prăbușit brusc în ultimele săptămâni și sute de miliarde de dolari au fost șterse de pe piețe și din averile criptomiliardarilor. Iar cea mai interesantă prăbușire este a criptomonedei Terra (Luna), care a scăzut cu peste 99% peste noapte și este acum foarte aproape de valoarea de 0 dolari.

Tokenul cripto Terra (Luna) s-a prăbușit de la 120 de dolari la 0,02 dolari, o corecție de 99,9%, din care 99% a avut loc în 48 de ore de la un eveniment de tip „lebădă neagră” (un eveniment extrem de rar, câteodată unic, n.r.) din 11 – 12 mai.

„Mi-am pierdut toate economiile vieții”, a scris un membru Reddit r/TerraLuna. „Cumpărasem Luna la 85 de dolari, nu știu ce să fac.”

Un altul a scris că a pierdut 15.000 de dolari după ce nu și-a vândut participațiile pentru a obține un profit substanțial atunci când cripomoneda se tranzacționa peste 100 de dolari luna trecută.

„Ar fi trebuit să scot bani când era la 100 de dolari, atunci aș fi crescut cu 25.000 de dolari”, a scris utilizatorul Reddit No-Forever. „Dar am devenit lacom în speranța de a obține mai mulți bani, ca să îmi pot permite măcar un avans pentru o casă pentru familia mea. Bănuiesc că nu mai există casă și economii.”

„Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti banca”, a scris un alt utilizator membru al forumului. „Îmi voi pierde casa în curând. Voi deveni o persoană fără adăpost.”

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.