Bitcoin scade sub 40.000 de dolari pentru prima dată din septembrie

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown sursa foto: Pexels

Bitcoin a scăzut pentru scurt timp sub 40.000 de dolari, luni, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii septembrie, suferind din cauza lipsei apetitului pentru risc din partea investitorilor îngrijorați de înăsprirea politicii monetare a Fed, scrie Euronews.

Luni, prețul criptomonedei a scăzut cu 3,3%, până la aproximativ 40.900 de dolari, la jumătate de oră după ce a atins un minim de 39.663,18 de dolari.

De la începutul anului, Bitcoin a pierdut aproape 12% din valoare.

Cea mai importantă criptomonedă a beneficiat la sfârșitul anului 2020 și 2021 de lichiditățile care au inundat piețele datorită politicii monetare ultra-relaxate a Rezervei Federale a SUA.

Perspectiva unei înăspriri a acesteia, pentru a contracara inflația, afectează Bitcoin.

„Acțiunile companiilor de tehnologie, care sunt deosebit de sensibile la perspectiva unor rate mai mari, sunt sub presiune”, a declarat Fiona Cincotta, analist la City Index.

Unii investitori mai cred că oferta limitată a Bitcoin – datorită algoritmului care îi reglementează emiterea – îl face un refugiu sigur împotriva inflației, un fel de aur digital care, prin urmare, ar fi mai puțin atractiv dacă Fed ar acționa.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *