Blocaj pe Autostrada Unirii (A8) : Strabag și Tekfen au depus contestații la CNSC/Nurol, desemnat câștigător contestă ofertele concurenților

Autostrada Unirii A 8 prelungire desemnare constructori loturi PNRR noi termene 25 și 31 iulie

Blocaj pe primul lot al Autostrăzii Unirii (A8) unde Strabag (Austria) și Tekfen (Turcia) contestă desemnarea Nurol, iar câștigătorul Nurol (Turcia) acceptarea ofertelor concurente. Vineri, 17 noiembrie, la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) au fost depuse trei contestații, situație care face (aproape) imposibilă semnarea contractului pentru Lotul 1 Târgu Mureș-Miercurea Nirajului până la finalul anului, conform PNRR. Lotul III Leghin-Târgu Neamț are contract semnat cu UMB pe 20 septembrie.

Captură site CNSC :

Constructorul Nurol (Turcia) a câștigat licitația pentru proiectare și construirea lotului Târgu Mureș-Miercurea Nirajului, primul lot al Autostrăzii Unirii A8, a anunțat luni, 6 noiembrie, directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Nurol este constructorul din Turcia care a deschis în septembrie 2023 (cu o mică întârziere) lotul Nușfalău -Suplacu de Barcău de pe A 3 Transilvania. Lotul I Târgu Mureș -Miercurea Nirajului este finanțat din PNRR, are o lungime de 24 km., iar termenul de realizare este de 30 de luni, cu 6 luni proiectare și 24 de luni execuție. Termenul inițial pentru desemnarea câștigătorului era 25 iulie.

,,Am desemnat astăzi și antreprenorul pentru construcția celor 24,4 km ai secțiunii  A8 finanțată prin PNRR cuprinsă între Târgu Mureș și Miercurea Nirajului (secțiunea 1)! Acest contract pesupune inclusiv realizarea drumului de legătură dintre A8 și A 3 în lungime de 2,4 km.

Constructorul turc NUROL INSAAT VE TICARET A.S. are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Contractul în valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri, pasaje,viaducte dintre care un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 metri. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora dacă este cazul.” -Cristian Pistol.

Ofertele depuse :

1. Asocierea Duna Group International Kft (lider de asociere) – A-Hid Zrt. – Ing Service SRL – Duna Construcții RO SRL (Ungaria – România);

2. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS (Turcia);

3. Mapa Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);

4. Nurol Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);

5. Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere) – Bog’Art SRL (Turcia – România);

6. Strabag SRL (Austria);

7. Tekfen İnşaat Ve Tesisat AŞ (Turcia);

8. Webuild SPA – Milano (Italia).

Autostrada Unirii Lot 1
Sursa Foto CNAIR

Comentarii

  1. Aloooo, guvernului! Sincer trebuie făcut ceva împotriva acestor “Gică Contra” al autostrăzilor. După ce că abia ne târâim să facem cu chiu cu vai câțiva km de autostradă, când tocmai se semnează un nou contract, HOP și contestatarii apar. Trebuie CLAR stipulat cum că : Dacă în urma judecării contestației pierzătorul să plătească să-l usture la dorseu. Altă soluție nu există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *