Bloomberg: Microsoft amenință să restricționeze datele de la instrumentele de căutare AI ale rivalilor 

Redacția mart. 25, 2023 0 comentarii
microsoft

Microsoft Corp a amenințat că va întrerupe accesul la datele sale de căutare pe internet, pe care le licențiază motoarelor de căutare rivale, dacă acestea nu încetează să le folosească ca bază pentru propriile produse de chat cu inteligență artificială, a relatat vineri Bloomberg News, citat de Reuters.

Compania a transmis cel puțin doi clienți că utilizarea indexului său de căutare Bing – o hartă a internetului care poate fi scanată în timp real – pentru a alimenta instrumentele lor de chat cu inteligență artificială încalcă termenii contractului lor, a precizat agenția de știri, citând persoane familiarizate cu disputa.
Microsoft, cu sediul în Redmond, Washington, ar putea, de asemenea, să rezilieze licențele care oferă acces la indexul său de căutare, a adăugat Bloomberg.

Microsoft nu a răspuns solicitării Bloomberg.

Producătorul sistemului de operare Windows declarase în februarie că își modernizează motorul de căutare Bing și browserul web Edge cu inteligență artificială, semnalându-și ambiția de a prelua conducerea pe piețele de tehnologie de consum, unde a rămas în urmă.

sursa foto: Facebook/ Microsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *