BMW a prezentat, la CES, modelul electric iX M60

Redacția ian. 5, 2022 0 comentarii
bmw-ix-m60

BMW a prezentat la Consumer Electronics Show (CES), a treia variantă a modelului iX M60, conceput ca mașină electrică. Lansarea pe piața globală este planificată pentru iunie 2022, iar noul EV va costa, potrivit electrive.com, 130.200 de euro.

„BMW iX M60 combină un concept de vehicul orientat în mod constant către durabilitate cu designul unui vehicul sportiv modern și cu caracteristici de condus fascinant de dinamice”, arată BMW. Prețul de bază pentru Germania este de 130.200 de euro. I4, care a fost introdus paralel cu iX, este deja disponibil ca i4 M50, dar i4 se bazează pe platforma mixtă CLAR – și nu, ca iX, pe o platformă eMobility pură.

Vehiculul are o putere de 455 kW (619 CP) și este echipat cu câte un motor electric de generația a cincea, fiecare pe puntea față și pe axa spate. BMW specifică un cuplu de 1.015 Nm în modul Sport și 1.100 Nm când Launch Control este activat. Vehiculul atinge 100 km/h de la oprire în 3,8 secunde. Consumul de energie combinat este între 24,7 și 21,7 kWh la 100 de kilometri. Autonomia este de până la 566 de kilometri.

Potrivit BMW, conceptul de vehicul al iX oferă o bază ideală pentru un SAV (Sports Activity Vehicle) condus pur electric, cu „caracteristici de înaltă performanță”. BMW folosește o cușcă de carbon cu plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în plafonul, secțiunile laterale și din spate ale modelului.

iX M60 se bazează pe aceleași kituri de construcție în domeniile conducerii automate, operațiunilor, rețelelor și serviciilor digitale ca și binecunoscutele ramuri iX – am rezumat primele impresii ale acestora în raportul nostru de conducere despre iX xDrive50. Modelul are „cel mai extins echipament standard folosit vreodată de BMW în domeniul sistemelor de asistență pentru șofer”. O nouă generație de senzori, o nouă stivă de software și o platformă de calcul puternică oferă, de asemenea, potențial pentru dezvoltarea în continuare a funcțiilor automate de conducere și parcare.

iX M60 este produs la uzina BMW din Dingolfing, Bavaria, unde sunt construite și alte variante de model ale vehiculului pentru activități sportive (SAV) complet electric.

Sursa foto: electrive.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.