BMW se așteaptă ca 50% din vânzările sale să fie de mașini electrice cu mult înainte de 2030

bmw-i3

Producătorul auto german BMW se așteaptă ca peste 50% din vânzările noi să fie reprezentate de vehicule complet electrice, cu mult înainte de ținta sa pentru 2030 și ar putea să producă un automobil alimentat cu hidrogen în a doua jumătate a deceniului, scrie Reuters.

Până în 2025, un sfert din vânzările noi vor fi exclusiv electrice, a precizat compania, ajungând la o treime până în 2026 – un salt ambițios față de raportul de 1 la 11 înregistrat anul trecut.

Unul dintre cei mai proeminenți susținători în rândul constructorilor de automobile ai tehnologiei pilelor de combustie cu hidrogen ca o opțiune valoroasă alături de mașinile cu baterii, directorul executiv Oliver Zipse a declarat că ar putea, de asemenea, să imagineze un vehicul alimentat cu hidrogen care să intre în producție până la mijlocul deceniului.

“Vedem vehiculele electrice pe bază de hidrogen ca pe o completare semnificativă a mobilității electronice, chiar și cu un oarecare decalaj în timp”, a declarat Zipse la o conferință de presă dedicată rezultatelor anuale ale companiei.

Vehiculul de testare BMW iX5 Hydrogen, cu o autonomie de 500 km și o capacitate de realimentare de 3-4 minute, a fost încercat în diferite țări, a precizat BMW într-un comunicat.

BMW a confirmat rezultatele preliminare publicate săptămâna trecută pentru anul 2022, cu un profit înainte de dobânzi și taxe de 10,6 miliarde de euro și un flux de numerar de 11,1 miliarde de euro.

Șeful financiar al BMW, Nicolas Peter, care urmează să se pensioneze la sfârșitul acestui an, a declarat că se așteaptă ca aprovizionarea cu energie și cipuri să se stabilizeze, dar a prezis în continuare o povară semnificativă a costurilor din cauza blocajelor logistice și a prețurilor ridicate ale materiilor prime.

Cu toate acestea, compania a declarat că plănuiește să mențină prețurile stabile, după ani de zile în care a făcut față creșterii costurilor prin transferarea acestora către clienți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *