BMW va construi un prototip de baterie solidă pentru mașini electrice până în 2025

masini, bmw

BMW AG va construi un prototip de baterie în stare solidă, pentru mașini electrice, până în 2025, intrând în cursa accelerată pentru o tehnologie care promite să sporească puterea și gama vehiculelor electrice, scrie Bloomberg.

Producătorul de automobile a declarat că cercetătorii săi lucrează „intens” la baterii în stare solidă. Angajamentul va face ca BMW să se lupte cu Volkswagen AG, Toyota Motor Corp. și alți producători importanți, în cursa pentru o tehnologie revoluționară în materie de baterii.

„Până la sfârșitul deceniului vom avea o baterie auto solidă pentru utilizare în seria noastră de mașini”, a declarat Frank Weber, șeful diviziei de dezvoltare a BMW, la un eveniment din München.

Bateriile litiu-ion utilizate pe vehiculele electrice aflate în prezent la vânzare au un electrolit lichid între anod și catod. Bateriile în stare solidă ar schimba lichidul cu un solid, îmbunătățind performanța și siguranța.

„Pot adăuga autonomie, pot reduce timpul de încărcare și pot elimina riscul de incendiu”, a declarat Cecilia L’Ecluse, analist în stocare a energiei la compania BNEF.

BNEF estimează că costurile bateriilor în stare solidă vor scădea pe măsură ce industria va crește în următorii 15 ani.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *