Bogdan Badea, Hidroelectrica: Foarte curând vom anunța consorțiul de bănci care se va ocupa de listarea Hidroelectrica

Hidroelectrica Sursa foto: Hidroelectrica / Facebook

Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, a declarat miercuri că foarte curând va fi anunțat consorțiul de bănci care se va ocupa de listarea Hidroelectrica.

„Anul acesta, în urma discuțiilor dintre acționari, s-a luat decizia ca Fondul Proprietatea, acționarul minoritar care deține o participație de circa 20% în Hidroelectrica, să demareze procesul de listare printr-o ofertă publică primară-secundară, prin vânzarea de acțiuni, prin majorare de capital, așa cum era inițial programată listarea Hidroelectrica. Acționarii au demarat în unanimitate acest proces pe Bursa de Valori de la București și din această perspectivă au început pregătirile de listare și suntem în plin proces de listare. Din păcate, în această fază în care ne aflăm nu vă pot da foarte multe informații, dar vă pot spune că foarte curând vom anunța consorțiul de bănci care se va ocupa de listare. Odată cu selecția acestui consorțiu de bănci, vom intra în plină acțiune de pregătire a procesului de listare“, a spus Badea, la dezbaterea „Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei“, organizată de DC News.

Badea a afirma că „va fi un consorţiu solid cu reputaţie naţională şi internaţională care se va ocupa de acest proces de listare”.

„Aşteptăm cu mare interes investitorii instituţionali din România să participe la acest proces de listare, nu numai dintr-o perspectivă a cetăţeanului care preferă să-şi plaseze economiile în zona pieţei de capital şi nu să-i pună la bancă, dar şi din prisma fondurile de pensii prezente în România”, a declarat Badea.

El a afirmat că  listarea Hidroelectrica nu este privită și înțeleasă pe deplin și a subliniat că Hidroelectrica nu se vinde, ci listarea va permite accesul tuturor românilor la această companie.

„Primim întrebări de tipul: veți fi vânduți, vom rămâne fără Hidroelectrica? Răspunsul este nu, nu se vinde și nu vom rămâne fără Hidroelectrica. Listarea va permite, practic, accesul tuturor românilor la Hidroelectrica. Este o companie care a crescut foarte mult în ultimii ani. Am încercat să ne focusăm pe ceea ce înseamnă dezvoltarea companiei, pe creșterea ei, atât din punctul de vedere al lichidităților, cât și al performanțelor financiare, dar și din punct de vedere al planului investițional. Sigur că, după ieșirea din insolvență, a început o etapă de reconstrucție, care și-a arătat roadele în ultimii ani: practic, valoarea companiei, conform evaluărilor făcute de Fondul Proprietatea, a crescut de la an la an. Și credem că este un moment în care Hidroelectrica se poate, în sfârșit, lista”, a declarat Bogdan Badea.

Sursa foto: Hidroelectrica / Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *