BREAKING Alexandru Stănescu, propus de PSD, a fost validat de Parlament la Agenția Națională pentru Reglementare în Energie

G4Media dec. 14, 2021 0 comentarii
alexandru stanescu

Alexandru Stănescu, propus de PSD, a fost validat, marți, de Parlament în comitetul de reglementare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE).

Fără niciun fel de legătură cu domeniul energiei, fratele secretarului general al PSD Paul Stănescu a fost validat de Parlament cu 233 de voturi „pentru” și 120 „contra”. Votul a fost secret, pe buletine.

Anterior, comisiile reunite de industrii din Senat și Camera Deputaților au dat undă vede marți numirii lui Alexandru Stănescu, deși acesta nu a venit la audieri.

Cristina Prună (USR) a declarat pentru G4Media că președintele de ședință, Bende Sandor (UDMR), a motivat absența lui Stănescu prin faptul că legea nu prevede în mod expres prezența candidaților la funcții de conducere în ANRE.

Stănescu nu are nici o legătură cu domeniul energiei, ci s-a remarcat cu afaceri în agricultură. Fost deputat în legislatura trecută, Stănescu a fost vicepreședinte la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Potrivit declarației de avere, deține mai multe terenuri agricole în Corabia, în suprafață de câtva zeci de hectare, în județul Olt.

Întrebat de ce l-a propus pe Stănescu la ANRE, în ciuda lipsei de experiență, Ciolacu a spus că acesta nu a mai prins un loc pe listele de parlamentari ale PSD.

Sursa Foto: Facebook/ Alexandru Stănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *