BREAKING Ciolacu anunță o nouă creștere a salariului minim în acest an. ”IMM-urile au propus ca la această creștere de 200 de lei să nu se aplice contribuțiile de pensii și de sănătate”

bani, lei, finante, bancnote, pensie

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat marți că e posibilă o nouă creștere a salariului minim pe economie. Întrebat de reporteri la sediul Parlamentului dacă majorarea s-ar aplica în acest an sau anul viitor, Ciolacu a spus că ”este o discuție să o avem de anul acesta”.

”Este o propunere de la IMM-uri ce dacă se mărește salariul minim, cele 200 de lei diferență să nu fie impozitate cu CAS și CASS (contribuțiile la fondul să sănătate și cel de asigurări sociale – n.red.)”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit surselor Economedia.ro, ar fi vorba despre o propunere venită din partea mediului de afaceri: o creștere voluntara a salariului minim, pe care să o realizeze doar firmele care doresc. Firmele care își doresc o astfel de creștere ar urma să nu mai plătească nici o taxă la stat pentru această creștere salarială, astfel încât întreaga sumă să meargă la angajat.

Este pentru prima oară în ultimele luni când apare o discuție despre creșterea salariului minim. Creșterea salariului minim are impact pe mediul de afaceri, care trebuie să își recalculeze fondul de salarii.

De la 1 ianuarie 2022 a intrat în vigoare salariul minim pe economie majorat, inclusiv în firmele private din România. Salariul minim brut pe țară este de 2.550 lei pe lună, începând de la 1 ianuarie 2022, potrivit Hotărârii de Guvern 1071 din 4 octombrie 2021. Creșterea este de 10,9% față de nivelul din 2021. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro)

Comentarii

 1. In speranta ca nu vor mai trece si alte familii prin asta, tin sa il mentionez pe teparul de Culcea Mihai (Culcea Liviu-Mihaita). Are mai multe firme, dar cele mai multe tepe le-a dat cu SC Culsoft Partener SRL. Este un escroc de prima mana, care minte cu nonsalanta, la inceput iti cere un avans simbolic, face impresie buna in primele etape, dupa care cere valori mari de avans si dispare cu banii.
  Nu are o echipa cu care lucreaza pe termen lung pt ca nu isi plateste muncitorii, asta fiind si o problema a calitatii lucrarilor pe care pretinde ca le ofera. Isi cauta muncitorii pe OLX, le promite marea cu sarea, la inceput ii plateste, dupa care dispare iar muncitorii raman cu ochii in soare, la fel ca si clientul care ramane cu banii dati si cu casa neterminata.
  Pune anunturi pe OLX de pe diferite conturi, iubita, asociati, etc si pretinde ca ofera constructii la cheie sau la rosu.
  Este plin de datorii, are multe procese pe rol si bilete la ordin fara acoperire.
  Actioneaza in Constanta, Bucuresti si imprejurimile acestora!
  Feriti-va de el!!

  Mare constructor acest Mihai Culcea! Fost director de banca, devenit mare constructor-escroc.

  Domnul Mihai Culcea, tepar in constructii a facut din escrocherie meserie.

  Prin firma Culsoft Partener, Mihai Culcea, “constructor Constanta” are 12 incidente de plata in valoare totala de 177.000 lei. Adica Mihai Culcea (Culcea Liviu-Mihaita) a emis cecuri sau bilete la ordin fara acoperire.

  Mihai Culcea are 4 dosare pe care le-a pierdut in instanta. A dat tepe catre; SC SAVE & SELF COMPANY GUARD SRL, ARABESQUE SRL, YAKITA INDUSTRY S.R.L., BANCA TRANSILVANIA.

  Si muulte alte tepe catre persoane fizice!

  Mihai Culcea, constructii Constanta, tepar constructii, Culcea Mihai, Constructor case, constructor Medgidia, Culcea Liviu-Mihaita, Culsoft partener. Tepar!! Feriti-va de el!

 2. Asta in timp ce la unii inflatia de anul trecut a fost de 2,6 la suta(pt.cine a muncit),iar pentru altii altii 5,1(ajutoare)!cum vine asta marite INS???la altii s-au luat bani din pensii iar l altii s-au dat pomeni??.

 3. Nu mai scrieti doar brutul,netul !ca omu ramane cu 1500 de ron….ia sa traiasca un domn parlamentar cu banii astia ,o familie de doi parintii cu doi copii ….sa traiesti cu 3000 de ron cu chirie ,scoala ,asigurari,masina…nu mai mananci decat miercurea si vinerea

 4. Sa se mareasca urgent salariul minim pe economie iar firma de paza SC SUPER GUARD SECURITY din Bucuresti sa.si plateasca angajatii din toate punctele de lucru din tara cu aceasta marire si cu orele suplimentare care nu o face deloc. Facem ore suplimentare iar ei nu ne platesc deloc sa se verifice si acesti 200 lei neimpozabili daca se vor da

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *