BREAKING Grecii de la Hellenic Telecom au încheiat un memorandum pentru vânzarea Telekom România Mobile către o companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, care deține Prima TV

telekom

Compania greacă Hellenic Telecom a încheiat un memorandum pentru vânzarea Telekom România Mobile către Quantum Project Group, o companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, proprietarul Clever Media, care deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV, scrie Bloomberg. Planul a fost depus spre aprobare la autoritatea competentă din România, mai scrie publicația.

Adrian Tomșa deține Quantum Projects SRL prin intermediul ATTP Telecommunication SRL. Totodată, Adrian Tomșa deține și 90% din Clever Media Network, alături de Maria Nicoară (10%), mama lui Orlando Nicoară, fost șef la Mediafax Group. Clever Media deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV. Orlando Nicoară este co-fondator la profit.ro. Tomșa mai deține și 49,62% din eAd Interactive, firma care a cumpărat drepturile TV pentru Liga 1 până în 2024, unde director este tot Orlando Nicoară. În 2019, Adrian Tomșa a preluat Prima TV de la Cristian Burci, patronul Adevărul, plătind 5 milioane de euro pentru postul TV.

Presa locală a scris anterior că Adrian Tomșa este apropiat de Zoltan Teszari, patronul Digi / RCS&RDS. „Este acţionar în eAD. Cunosc marota aceasta cu Adrian Tomşa care ar fi un apropiat al lui Zoltan Teszari. În momentul de faţă, Adrian Tomşa reprezintă interesele companiilor în care este acţionar. Mai departe, îl puteţi întreba pe dânsul direct cât este de apropiat de Zoltan Teszari.”, a spus Orlando Nicoară în 2019 pentru paginademedia.ro.

Și Vodafone România, al treilea jucător local de telecomunicații după nivelul afacerilor, este interesat de Telekom Mobile, iar în vara acestui an a lansat un audit tehnic, scria profit.ro.

Charalampos Mazarakis, CEO-ul Telekom Mobile, a negat un audit tehnic de la Vodafone și că ar fi fost notificat Consiliul Concurenţei asupra vreunei tranzacţii cu Vodafone. „Nu este adevărat că am avut un audit tehnic de la Vodafone, astfel de zvonuri apar în fiecare an. În acest moment, prioritatea noastră sunt clienţii. Toţi cei care vor să cumpere compania, să mai aştepte! Ca să fiu foarte clar: nu a existat nicio discuţie cu nimeni în perioada anterioară, cu Vodafone sau altcineva. Ce se va întâmpla în viitor? Cine ştie?”, spunea el.

Recent, profit.ro, parte din trustul deținut de Adrian Tomșa, a scris un articol intitulat „De ce vrea Vodafone reducerea concurenței în piață. RCS&RDS a chemat în instanță ANCOM”. Articolul, fără autor, semnat cu „Profit.ro”, scrie: „În ultimele zile, Achilleas Kanaris, CEO-ul Vodafone România, a devenit extrem de agitat, acordând ample interviuri în presa de business, participând la evenimente, cerând măsuri de la ANCOM, reglementatorul pieței de telecomunicații, și transmițând, voalat, amenințări la adresa autorităților române, deși, în ultimii 3 ani, compania pe care o conduce nu a declarat profit în România și implicit nu a plătit impozit pe profit statului român”.

Telekom a finalizat, în 2021, procesul de divizie în urma căruia partea de comunicaţii fixe a fost preluată de Orange România. Grecii au scos la vânzare și divizia de comunicații mobile a companiei, Telekom Romania Mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *