BREAKING Iohannis: Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene

G4Media dec. 8, 2022 1 comentarii
Klaus Iohannis - sursa presidency

Președintele Klaus Iohannis a criticat joi Austria după votul de la Consiliul JAI împotriva intrării Românie în Schengen într-o declarație remisă presei. Președintele Iohannis a calificat poziția Austriei drept ”inexplicabilă și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană”.

Iohannis a continuat criticile, spunând că ”atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic”.

Reacția președintelui Iohannis a venit după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen.

Declarația de presă a Președintelui României, Klaus Iohannis

România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene.

Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic.

România va continua să acționeze cu responsabilitate, hotărâre și bună credință în direcția consolidării securității interne a Uniunii Europene, așa cum a făcut-o și până acum.

Mulțumesc tuturor statelor membre și Comisiei Europene care, recunoscând meritele României în securizarea frontierei externe a UE și în consolidarea proiectului european, au susținut aderarea țării noastre.
Sprijinul și solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european.

Dragi români, România nu se oprește aici!

Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *