BREAKING Viorica Dăncilă a fost angajată consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu – oficial

G4Media mai 18, 2021 1 comentarii
Lansare candidatura Viorica Dancila 12.10.2019 (10)

Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a confirmat pentru G4Media.ro biroul de presă al BNR.

Informația inițială a fost publicată de Antena 3.

Fostul premier PSD va ocupa funcţia de Consutant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Pentru a se angaja în corpul consultanților, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

De remarcat că Viorica Dăncilă l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea –  trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

Pe de altă parte, tot Dăncilă a semnat celebra OUG 114 din 2018 care a introdus suprataxarea sistemului bancar, o măsură criticată dur la acel moment de conducerea BNR.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Comentarii

 1. Se poate intampla orice pana termina Guvernatorul mandatul.
  2024.
  Fie iese L. Dragnea de la mititica.
  Revine la conducerea partidului.
  Castiga alegerile care vor urma.
  Schimba conducerea BNR.
  Ghici pe cine pune sef acolo?
  Fie si alte variațiuni cu aceeasi tema!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *