BREAKING Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE și urmează să fie transmisă marți la Bruxelles (document)/ Diplomații polonezi au ajutat Ucraina să pregătească documentul (presa poloneză)

G4Media feb. 28, 2022 1 comentarii
zelenski aderare UE

Cererea Ucrainei de aderare la UE este gata, a declarat o sursă din UE pentru agenția de presă de stat Polska Agencja Prasowa (PAP). Potrivit informațiilor neoficiale, cererea ar putea fi în curând semnată de președintele Ucrainei și depusă la Bruxelles.

UPDATE Ora 18:24 Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, a transmis Rada Supremă (Parlamentul) Ucrainei, într-un mesaj publicat pe Twitter luni seară.

sursa foto: Twitter/ Rada Supremă

știrea inițială 

Potrivit informațiilor neoficiale ale PAP, diplomații polonezi de la Bruxelles au fost implicați direct în pregătirea cererii Ucrainei. În ultimele zile, ambasadorul Ucrainei, Vsevolod Chentsov, a participat la reuniunea Consiliului ambasadorilor statelor membre ale UE și s-a întâlnit de mai multe ori cu diplomații Reprezentanței Permanente a Republicii Polone pe lângă UE .

Potrivit unor informații neoficiale publicate de PAP, președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa marți la o sesiune extraordinară a Parlamentului European la Bruxelles fie online, fie va trimite un mesaj video membrilor PE .

Duminică, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că „Ucraina este una dintre noi și ne dorim să fie în Uniunea Europeană”. Cu toate acestea, președinta CE nu a sugerat că Ucraina ar putea adera în urma unor proceduri de urgență.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a declarat într-un interviu acordat mai multor agenții de presă, inclusiv PAP, că Comisia Europeană și Consiliul vor trebui să ia o decizie în această chestiune.

„Guvernul lui Zelenski și autoritățile ucrainene se străduiesc să adere la UE de ceva vreme”, a spus Michel. După cum a adăugat el, există diferite poziții pe această temă în țările UE, care au fost exprimate la ultima sesiune a Consiliului European.

„Comisia Europeană va trebui să adopte o poziție oficială imediat ce va primi această solicitare. Aceasta înseamnă că și Consiliul va trebui să prezinte o poziție. Cred că dezbaterea pe această temă va avea loc în curând”, a subliniat el.

El a amintit că Zelenski a participat la ultimul summit al UE, alăturându-se cu liderii UE. „Dacă se poate, îl voi invita și la următoarea reuniune a Consiliului European”, a anunțat Michel.

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

 

Comentarii

 1. “Diplomații polonezi au ajutat Ucraina să pregătească documentul”
  Cum adica?
  Desene?
  Acum e o perioada critica!
  Cererea asta amplifica razboiul.
  Nu vad un act de diplomatie!
  Aderarea in forta nu va duce la represalii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.