Britanicii se grăbesc să dovedească că s-au vaccinat: aplicația lansată de sistemul de sănătate public din Marea Britanie a câștigat 2,7 milioane de utilizatori în câteva săptămâni

app NHS

Aplicația NHS (a sistemului de sănătate public din Marea Britanie) a câștigat încă 2,7 milioane de utilizatori, după ce o nouă versiune a sa le-a permis utilizatorilor să dovedească dacă au făcut vaccinul împotriva coronavirusului, relatează The Guardian. Aplicația le permite utilizatorilor să dovedească că s-au vaccinat sau să arate testele recente, pentru a călători în afara țării sau a participa la evenimente.

Aplicația, separată de aplicația Covid-19 a NHS, a început să le permită utilizatorilor să demonstreze că au primit vaccinul începând cu 17 mai, pentru a călători în afara țării sau pentru a participa la evenimente sportive, precum meciurile de la Wimbledon și Euro 2020. Aplicația avea deja alte funcții pentru a accesa serviciile medicale, cum ar fi rezervarea programărilor la medici.

În perioada 17 mai – 14 iunie, aproape 5 milioane de utilizatori distincți s-au conectat la aplicație, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială declarând că s-a ajuns la peste 6 milioane de utilizatori.

„Tehnologia joacă fără îndoială un rol imens în modul în care oferim asistență medicală acum și în viitor și este minunat să vedem atât de mulți oameni descărcând, folosind și beneficiind de aplicația NHS”, a declarat Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock.

Creșterea numărului de utilizatori a dus și la creșterea numărului de persoane care se înregistrează ca potențiali donatori de organe, tot prin aplicație.

Sursa foto: technologyreview.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *