Bucureștiul ar putea spera la un Registru Municipal al Imobilelor Vulnerabile Seismic în câțiva ani

Bucuresti, panorama, blocuri, apartamente, locuinte

Edmond Niculușcă, directorul Administrației pentru Consolidări, a anunțat azi pe Facebook, că a fost demarată, în cadrul instituției, realizarea metodologiei primului Registru Municipal al Imobilelor Vulnerabile Seismic.

Scopul acestui Registru este de a determina într-un timp relativ scurt de 2-3 ani, fără costuri uriașe pentru municipalitate, care sunt clădirile vulnerabile care pot suferi avarii structurale grave în cazul unui cutremur de la nivelul întregului București.

Acest registru ne va ajuta să prioritizăm evaluările care necesită expertize în vederea consolidării.

„Vor exista doua etape, imobilele ante și interbelice din centrul capitalei și imobilele socialiste, construite înainte de 1977, din toate cartierele Bucureștiului.În acest moment, expertizele acoperă doar 2% dintre imobilele din București, dar se estimează că peste 25.000 de clădiri din oraș ar putea fi vulnerabile”, spune Edmond Niculuscă.

Registrul va ajuta la realizarea unei Strategii de consolidare pe termen lung a clădirilor vulnerabile și un Plan Intens de Consolidare, care trebuie să cuprindă măsuri urgente și consecvente.

Chestionat pentru mai multe amănunte de Economedia, Edmond Niculușcă nu a răspuns până la apariția acestui articol.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *