Bugetul Programului Rabla pentru Electrocasnice – etapa l, epuizat în cinci minute, fiind emise 35.000 de vouchere, cele mai multe pentru frigidere

Rabla pentru electrocasnice

Bugetul de 14 milioane de lei alocat Programului Rabla pentru Electrocasnice – etapa l, lansat vineri de la ora 10:00, s-a epuizat în cinci minute, fiind emise 35.000 de vouchere, cele mai multe pentru frigidere.

Conform Ministerului Mediului, citat de news.ro, bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a fost epuizat după emiterea a 35.000 de vouchere, în valoare de 400 de lei fiecare.
Cele mai multe vouchere, 14.496, au fost solicitate pentru frigidere, alte 13.370 pentru maşine de spălat rufe şi 7.135 pentru maşini de spălat vase.
Vineri, la ora 10.00 a început prima etapă de selectare a voucherelor din aplicaţia informatică dedicată Programului Rabla pentru Electrocasnice.
Persoanele fizice au avut posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite:

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;

Etapa a doua este programată să înceapă în 3 decembrie, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele, iar etapa a treia în 10 decembrie, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Sursa foto: AFM

Comentarii

  1. Una din cele mai mari minciuni si țepe servite romanilor .Nu s-a emis nici-un voucher.Saitul era blocat din secunda 1 a orei 10 din ziua de 26.11.2021 si oricat ai încercat iti venea automat raspunsul”fonduri epuizate”.
    O jigodie de ministru .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.