Bulgaria se aşteaptă la o recoltă bună de grâu în 2022, apropiată de cea record înregistrată anul trecut

Redacția iun. 20, 2022 0 comentarii
Grau

Bulgaria se aşteaptă la o recoltă bună de grâu în 2022, apropiată de cea record înregistrată anul trecut, ceea ce îi va permite să exporte cantităţi semnificative de grâu, a declarat luni un oficial din conducerea Ministerului bulgar al Agriculturii, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Ne aşteptăm ca recolta de grâu să fie apropiată de cea de anul trecut. Dacă va fi de 6,5 milioane de tone sau 6,7 milioane de tone, asta va depinde de condiţiile de însămânţare în diferite părţi ale ţării”, a spus Petar Kirovski, responsabil cu însămânţările culturilor de cereale în cadrul Ministerului bulgar al Agriculturii.

Ţara vecină se numără printre cei mai mari exportatori de grâu din Europa şi anul trecut a înregistrat o recoltă record de 7,1 milioane de tone, în creştere faţă de o producţie de 4,7 milioane de tone în 2020 şi una de 6,1 milioane de tone în 2019.

Cu un consum intern de aproximativ 1,5 milioane de tone pe an, Bulgaria a exportat până acum aproape cinci milioane de tone de grâu din recolta anului 2021, a precizat Kirovski.

„Având în vedere că ne aşteptăm la o recoltă bună în acest an, vor fi disponibile cantităţi mai mult decât suficiente pentru export. Cu siguranţă, peste patru milioane de tone de grâu vor fi exportate”, a declarat Petar Kirovski.

În plus, însămânţările de orz din Bulgaria sunt şi ele într-o stare bună şi oficialii se aşteaptă ca şi recolta de orz să fie apropiată de cea de anul trecut, când fermierii bulgari au recoltat peste 680.000 de tone de orz.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *