Bursele europene au închis marţi în scădere, după o inflaţie peste aşteptări în SUA

Redacția sept. 14, 2022 0 comentarii
bursa actiuni

Bursele europene au închis marţi în scădere, după o inflaţie peste aşteptări în SUA, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 1,5%, în urma datelor care au arătat o inflaţie peste aşteptări în Statele Unite, în luna august, transmite CNBC, potrivit News.ro.

În timpul tranzacţiilor, indicele Stoxx 600 crescuse cu peste 0,5%.

Acţiunile companiilor de vânzare cu amănuntul şi acţiunile companiilor tehnologice au scăzut cel mai mult, cu câte 3,2%, iar majoritatea sectoarelor şi burselor majore au fost în teritoriu negativ.

Indicelui preţurilor de consum (IPC) din SUA a crescut în august cu 0,1% faţă de luna ptrecedentă şi cu 8,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Biroului de Statistică a Muncii, contrazicând aşteptările economiştilor potrivit cărora inflaţia ar fi încetinit cu 0,1% de la o lună la lună.

IPC de bază, care exclude costurile volatile ale alimentelor şi energiei, a crescut cu 0,6% faţă de iulie şi cu 6,3% faţă de august 2021.

Datele au alimentat aşteptările că Rezerva Federală a SUA va rămâne agresivă în înăsprirea politicii monetare.

În Europa, indicele german DAX a scăzut cu 1,6%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,4%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,17%.

 

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *