Câciu anunță marile obiective ale mandatului său, printre care și îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor din PNRR

Redacția iun. 18, 2023 2 comentarii
PNRR Planul National Rezilienta Relansare Recovery

Ministrul Investiţiilor şi Proiecteor Europene Adrian Câciu a anunţat că are în vedere patru mari obiective în mandatul său din Cabinetul Ciolacu şi anume realizarea unui grad de absorbţie maximal pentru fondurile alocate în exerciţiul financiar 2014-2020, aducerea la zi şi implementarea reformelor din PNRR, îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor stabilite şi încasarea banilor aferenţi fiecărei tranşe, contractarea angajamentelor pentru noul cadru financiar şi trecerea de la o absorbtie cantitativă la una calitativa şi eficientizarea procesului de descentralizare a fondurilor europene, scrie News.ro.

„Mandatul de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene în cadrul Guvernului României condus de Prim-ministrul Marcel Ciolacu mă onorează şi responsabilizează deopotrivă. Îmi voi îndeplini cu determinare totală angajamentele luate având în vedere importanţa deosebită pe care o reprezintă fondurile europene aflate la dispoziţia României pentru economia şi societatea românească în drumul către dezvoltare economică şi bunăstare prin reforme şi investiţii”, a scris Adrian Câciu, sâmbătă pe Facebook.El a adăugat că echipa guvernamentală se va mobiliza în continuare să atingă ţintele de dezvoltare economică şi echitate socială.

Acesta a mai spus că, în calitate de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene va avea patru direcţii mari de acţiune:

„- Realizarea unui grad de absorbţie maximal pentru fondurile alocate în exerciţiul financiar 2014-2020-  Aducerea la zi şi implementarea reformelor din PNRR, îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor stabilite şi încasarea banilor aferenţi fiecărei tranşe.

– Contractarea angajamentelor pentru noul cadru financiar şi trecerea de la o absorbtie cantitativă la una calitativa- Eficientizarea procesului de descentralizare a fondurilor europene şi realizarea unei convergenţe reale în comunităţile locale în scopul diminuării disparităţilor regionale”.

Social-democratul a mai precizat că aceste obiective sunt clare, însă deloc simple, dar care „vor contribui semnificativ la stabilitatea financiară, ratingul de tară al României, dezvoltarea regională şi naţională şi bunăstarea românilor”.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Comentarii

  1. Da…… CNAIR, nici nu poate semna un contract corect care sa fie executat complet dar aberam de utilizarea maximala a fondurilor. Mai bine nu mai parazitati CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *