Camionetele electrice Cybertruck produse de Tesla vor putea fi cumpărate în 2023

Cybertruck Tesla Sursa foto: Tesla.com

Compania americană Tesla va începe vânzarea mult aşteptatei camionete electrice Cybertruck în 2023, a anunţat directorul general Elon Musk, la inaugurarea unei „Gigafactory” în Texas, transmite DPA, citat de Agerpres.

La petrecerea „Cyber Rodeo” pentru inaugurare Giga Texas, Musk a arătat modelul Cybertruck, care va fi fabricat la unitatea din Texas.

Construcţia Giga Texas a debutat în iulie 2020, iar producţia sa limitată a început înainte de finalul lui 2021. La petrecere au fost livrate vehiculele Tesla fabricate la unitatea din Texas. Aceasta este a cincea „Gigafactory” a Tesla din întreaga lume, după cele din Berlin (prima fabrică Tesla din Europa), Giga Nevada, Giga New York şi Giga Shanghai.

Alături de Cybertruck, compania intenţionează să lanseze anul viitor modelul electric Tesla Semi, dar şi alte produse care nu au fost încă dezvăluite.

De asemenea, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră va începe anul viitor producţia unui robot, Optimus, compania intenţionând să lanseze şi un robotaxi.

Cybertruck, care a fost anunţat pentru prima dată în 2019, ar fi trebuit lansat în 2021, apoi a fost amânat până în 2022, iar acum până în 2023. Musk şi-a cerut scuze pentru amânarea lansării, provocată de perturbările din lanţurile de aprovizionare, în special de deficitul de cipuri.

Sursa foto: Tesla.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *