Când este timpul potrivit pentru a cumpăra bilete de avion ieftine pentru vacanța de iarnă? Experții spun că iulie este luna potrivită pentru a planifica vacanța de Crăciun

zermat, statiune iarna, turism iarna Foto: Andrey Omelyanchuk/ Dreamstime

Turiștii care vor să prindă un preț bun pentru biletele de avion pentru vacanța de iarnă ar trebui să înceapă rezervările din iulie, potrivit experților în turism consultați de CNN. Alți experți spun că turiștii ar trebui să cumpere biletele de avion cu 70 de zile înainte de data plecării.

„Aș spune că luna iulie este momentul în care ar trebui să începeți să vă planificați călătoriile de Crăciun. Nu să o rezervați, ci să o planificați”, a declarat Haley Berg, economist la aplicația de călătorii Hopper.

Berg a remarcat un nou obicei costisitor în rândul turiștilor: planuri pentru vacanță în ultimul moment.

„Turiștii de după pandemie își fac planuri în ultimul moment. Ei fac rezervări mult mai aproape de plecarea zborurilor”, a spus ea. Pasagerii pot pierde oferte în orice moment al anului dacă așteaptă atât de târziu, dar dacă fac acest lucru pentru sărbătorile de iarnă, acest lucru are “consecințe mai mari”, a avertizat aceasta.

Pentru zborurile internaționale, Berg îi sfătuiește pe turiști să facă rezervări până în a doua săptămână din septembrie pentru a evita prețurile mai mari.

Jeff Klee, directorul executiv al CheapAir.com, sugerează că turiștii care vor să prindă un preț bun pentru biletul de avion trebuie să îl cumpere cu aproximativ 70 de zile înainte de data plecării.

„Potrivit studiului CheapAir.com 2023 Domestic Airfare Study, cea mai bună zi pentru a rezerva zboruri ieftine este, în medie, cu 70 de zile înainte de data de plecare. Dacă prețul este principalul considerent, biletele de avion la cel mai mic preț cu unele opțiuni încă disponibile se încadrează în această fereastră”, a declarat Klee.

Scott Keyes, fondatorul site-ului de călătorii Going, spune că secretul pentru a obține zboruri ieftine de vacanță poate fi rezumat în patru cuvinte: „Întotdeauna rezervați vacanța în sezon opus”. „Gândiți-vă la planificarea unei călătorii la fel ca atunci când ați cumpăra haine de iarnă. Când vor fi acestea la reducere? În timpul verii. Când se pun la vânzare costumele de baie? În timpul iernii. Așa funcționează și cu tarifele aeriene în perioada de vârf a călătoriilor.”

În același timp, Phil Dengler, cofondator al site-ului online de sfaturi de călătorie The Vacationer, spune că „există doar un număr limitat de zile și de zboruri disponibile în timpul sezonului de vacanță, motiv pentru care este esențial să începeți căutările acum”. „Pe măsură ce se apropie noiembrie și decembrie, perioadele, locurile și rutele dezirabile vor fi fie epuizate, fie vor crește considerabil costurile.”

„Pentru Crăciun recomand rezervarea zborurilor până la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie”, a mai spus Phil Dengler. „Rezervarea unui zbor de Ziua Recunoștinței în noiembrie sau a unui zbor de Crăciun în decembrie va duce probabil la un timp de zbor costisitor și nedorit, cu una sau mai multe escale.”

Foto: Andrey Omelyanchuk/ Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *