Cântec de lebădă pentru Aston Martin. Producătorul britanic a lansat ultimul V12 Vantage propulsat de un motor cu combustie

Redacția mart. 16, 2022 0 comentarii
vantage

Aston Martin a lansat ultima versiune pe combustibili fosili a modelului V12 Vantage. Fiecare dintre celelalte vehicule pregătite de producătorul britanic urmând să fie electrificate.

„Acest V12 Vantage este într-adevăr un cântec de lebădă”, a declarat pentru Reuters președintele executiv și investitorul Aston Martin, Lawrence Stroll. „Există o istorie a V12 Vantages la această companie care datează de câteva decenii în urmă și va fi ultimul pe care îl facem… înainte de a trece la hibridizare și electrificare.”

Aston Martin intenționează să lanseze primul său vehicul complet electric în 2025 și a declarat că din 2026 toate liniile de mașini noi vor avea o opțiune electrică.

Marca de mașini aleasă de agentul secret James Bond a avut o perioadă dificilă după ce a devenit publică în 2018, nu a îndeplinit așteptările și a consumat bani. În 2020, a fost marcat de noi investiții de la miliardarul Stroll.

V12 Vantage și DBX707, un SUV de lux, sunt primele două vehicule noi ale producătorului auto, produse în mandatul Stroll.

Aston Martin a încorporat tehnologia în mașinile sale de la acționarul Mercedes-Benz, care și-a crescut participația în producătorul de automobile aflat în dificultate în 2020.

V12 Vantage, pe benzină, al producătorului auto este limitat la 333 de unități la nivel global, cu un preț de pornire de aproximativ 300.000 de dolari.

Din 2007, Aston Martin și-a înghesuit cel mai mare motor în cel mai mic model pentru a crea Vantage.

Vânzările de mașini premium și de lux au crescut în 2021, în special pe piețele globale cheie precum China și Statele Unite, deoarece restricțiile de călătorie cauzate de pandemie au lăsat consumatorii înstăriți cu mai mult venit la dispoziție.

Sursa foto: Aston Martin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *