Care au fost cele mai mari fuziuni și achiziții în România în 2020. Piața a scăzut cu 6% în pandemie

Redacția mart. 18, 2021 0 comentarii
Contracte Foto Pixabay

 

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România a scăzut cu 6% în 2020, faţă de anul precedent. Minusul vine pe fondul incertitudinilor aduse de pandemia de COVID-19, arată raportul PwC M&A Outlook.

Valoarea acestei pieţe s-a ridicat la 4,9 miliarde de euro în 2020, faţă de cele 5,2 miliarde euro înregistrate în 2019 şi 5 miliarde de euro în 2018, arată raportul citat de Agerpres.
Pe parcursul anului trecut au fost încheiate, în total, 254 de tranzacţii, cu 18% peste volumul din anul anterior, iar mai mult de 50% din valoarea pieţei a fost realizată prin tranzacţii care au depăşit 100 de milioane euro.

Analiza PwC arată că în topul celor mai importante zece tranzacţii de peste 100 milioane de euro, finalizate în 2020, se află: achiziţia CEZ de către Macquarie Infrastructure and Real Assets; achiziţia unui pachet de 5,3% din acţiunile Electrica de către Allianz SE; Parcul Eolian Crucea, cumpărat de Hidroelectrica; Pachetul de acţiuni deţinut de Fondul Proprietatea la OMV Petrom; achiziţia Smart Diesel de către DKV; achiziţia Floreasca Business Park de către Fosun International Ltd; Zeus Capital Management; achiziţia portofoliului NEPI Rockastle de către AFI Group; achiziţia Globalworth Real Estate Investments de către CPI Property; achiziţia reţelei fixe Telekom de către Orange; rundele de finanţare UiPath; achiziţia Al Dahra – Agricost de către ADQ.

Raportul PwC Romanian M&A Outlook a fost întocmit de echipa integrată de tranzacţii a PwC România şi D&B David şi Baias, pe baza informaţiilor publice disponibile în legătură cu tranzacţiile semnate şi/sau închise în anul 2020. Tranzacţiile anunţate public care, din diferite motive, nu au fost închise în 2020 şi tranzacţiile semnate în 2019, dar închise în 2020, nu sunt incluse în acest studiu.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *