Care sunt cele mai ieftine locuri din Europa în care să te retragi la pensie/ Irlanda este una dintre cele mai scumpe țări

pensionare, pensie, retragere la pensie, strainatate

Retragerea la pensie în străinătate este un vis pentru mulți și, adesea, o decizie isteață, pe măsură ce costurile de trai cresc. Dar relocarea într-o țară nouă vine cu provocări și este important să alegeți o destinație care să răspundă nevoilor dumneavoastră. Property Guides, o companie care îi ajută pe oameni să cumpere case în străinătate, a comparat țările europene populare printre expați pentru a determina care este cea mai bună pentru pensionari, scrie Euronews.com. Iată care sunt cele mai bune locuri în care puteți economisi bani și trăi bine.

Compania Property Guides a analizat cinci factori diferiți pentru a determina care este cea mai bună țară europeană pentru pensionare. Property Guides a analizat cantitatea de spațiu verde (metri pătrați pe locuitor) din orașe, opțiunea pentru asistență medicală universală, numărul de paturi de spital la 1.000 de persoane, nivelul de criminalitate (incidente de furt la 100.000 de persoane) și costul vieții.

Turcia este cea mai ieftină țară din Europa pentru a te retrage la pensie

S-a constatat că Turcia este țara europeană cu cel mai mic cost al vieții pentru pensionari – în medie 488 de euro pe lună. Pensionarii se pot simți în siguranță și în Turcia. Nivelul criminalității este unul dintre cele mai scăzute dintre țările analizate, cu doar 214 înregistrări de furt la 100.000 de persoane.

De asemenea, veți fi înconjurat de alți străini, deoarece în Turceni a avut loc o creștere a numărului de vizitatori de la încetarea restricțiilor de călătorie în caz de pandemie și ar putea lua locul Franței ca a doua cea mai vizitată țară din Europa în 2024.

Germania oferă pensionarilor o mulțime de spații verzi

Al doilea cel mai bun loc în care se pot muta pensionarii, conform listei Property Guides, este Germania. Fiecare rezident având la dispoziție 88 de metri pătrați de spațiu verde, este locul perfect pentru iubitorii de natură și pentru cei care vor să își petreacă noua libertate dobândită în aer liber. În plus, Berlinul are cel mai mare număr de paturi de spital la 1.000 de locuitori din toate țările analizate,

Grecia este o destinație low-cost pentru pensionari

Grecia ocupă locul al treilea în clasament datorită cifrelor solide din majoritatea categoriilor. Pentru pensionarii care doresc să își protejeze economiile și fondul de pensii, Grecia are al doilea cel mai mic cost al vieții dintre locațiile analizate, cu un cost mediu lunar al vieții de 1.027 de euro.

Criminalitatea nu este o problemă, cu 909 înregistrări de furturi la 100.000 de locuitori, iar cantitatea de spațiu verde pe cap de locuitor este peste medie.

Portugalia este ieftină, dar îi lipsesc spațiile verzi

A treia cea mai ieftină țară în ceea ce privește costul vieții este Portugalia, deși ocupă locul 7 în clasamentul general.

Deși costă 1.117 euro pe lună pentru a trăi acolo, nu dispune de spațiu verde, cu doar 37 de metri pătrați pe persoană. Totuși, rata criminalității din această țară nu este prea mare, cu 749 de înregistrări de furturi.

Irlanda este una dintre cele mai scumpe țări din Europa în care să te retragi la pensie

Dintre primele 20 de locuri în care să te retragi la pensie, s-a constatat că Irlanda este cea mai scumpă destinație. Costul lunar al vieții este de 2.218 euro, mai mare ca în Marea Britanie.

Țara nu stă prea bine în ceea ce privește rata criminalității, cu 1.372 de înregistrări de furturi la 100.000 de locuitori, iar numărul de paturi de spital la 1.000 de locuitori este unul dintre cele mai mici din primele 20 de țări.

Sursă foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *