Care sunt cele mai stresante aeroporturi din lume prin care să călătorești de sărbători

heathrow aeroport calatorii Foto: Heathrow Airport, Facebook

2023 a fost un an dificil pentru călătoriile cu avionul, industria aviatică fiind afectată de greve, probleme de sistem și condiții meteorologice perturbatoare. Prin urmare, este posibil ca mulți pasageri să se gândească la călătoriile de vacanță – cea mai aglomerată perioadă a anului – cu îngrijorare, scrie Euronews Travel

Deși mulți dintre factorii care fac ca călătoriile cu avionul să fie solicitante nu pot fi controlați de pasageri, un lucru pe care îl puteți alege este aeroportul de pe care să zburați.

Pentru a vă face călătoria puțin mai relaxantă, gândiți-vă să evitați următoarele aeroporturi, care au fost clasate ca fiind cele mai stresante din lume.

Care este cel mai stresant aeroport din lume?

Un studiu realizat de site-ul de consultanță VisaGuide.World a întocmit recent un clasament al celor mai stresante aeroporturi.

În cadrul studiului au fost chestionați 1.642 de pasageri aerieni de 53 de naționalități diferite, care au efectuat cel puțin două călătorii aeriene internaționale în 2023.

Aceștia au fost întrebați ce aspecte ale călătoriei cu avionul i-au stresat cel mai mult. Acestea s-au dovedit a fi numărul mare de pasageri, aeroporturile mari, adesea dificil de navigat din cauza dimensiunilor lor, aeroporturile aglomerate, frecvența întârzierilor zborurilor și distanța față de centrul orașului.

Pe baza acestor preocupări, VisaGuide.World a stabilit un clasament al aeroporturilor folosind cinci factori: numărul total de pasageri, dimensiunea aeroportului în metri pătrați, densitatea pasagerilor pe metru pătrat, ponderea întârzierilor anuale și distanța față de centrul orașului în kilometri.

Gatwick este cel mai stresant aeroport din lume

Londra Gatwick, al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, a ieșit în evidență ca fiind cel mai stresant aeroport la nivel global pentru a călători.

Deși numărul de pasageri care utilizează Gatwick este sub medie în comparație cu alte aeroporturi, acesta are unul dintre cele mai mari scoruri de densitate a pasagerilor.

Procentul său de întârzieri anuale este al doilea cel mai mare din primele zece, iar distanța față de centrul orașului – 43 de kilometri – este cea mai mare.

Jumătate din primele zece aeroporturi cele mai stresante din lume se află în Europa

Aeroportul Istanbul din Turcia se află pe locul al doilea. Este cel mai aglomerat din Europa, cu 64.289.107 de pasageri înregistrați în 2022, ceea ce îl face al șaptelea cel mai aglomerat aeroport din lume.

Călătorii susțin că se confruntă adesea cu dificultăți în navigarea pe aeroport din cauza dimensiunii sale enorme – peste 76 de milioane de metri pătrați.

Aeroportul german din Munchen a ocupat locul al treilea. Acesta a înregistrat mai puțin de jumătate din numărul de pasageri de la Istanbul în același an – 31.642.738 de pasageri. Dar dimensiunea aeroportului din München este de cinci ori mai mică decât cea a aeroportului din Istanbul.

Aeroportul internațional Denver din Statele Unite se află pe locul patru, iar poziția a cincea este ocupată de un alt hub britanic, Aeroportul Heathrow.

Heathrow este al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, cu 61.614.508 pasageri, și este chiar mai mic decât aeroportul din München.

Locul șase a fost ocupat de Aeroportul Internațional Los Angeles, urmat de Aeroportul Internațional Roma-Fiumicino, Aeroportul Internațional Dallas Fort Worth, Aeroportul Internațional John F. Kennedy și Aeroportul Internațional O’Hare.

 

Foto: Heathrow Airport, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *