Carfil S.A, producător român de tehnică militară, și Periscope Aviation, producător american de drone militare și civile, semnează un acord de cooperare  

drona periscope aviation Sursa foto: chartisfed.com

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul Societăţii Carfil SA, subsidiară a companiei naţionale Romarm SA, va semna vineri, la BSDA 2024, un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile – Periscope Aviation, transmite Agerpres.

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, cel mai mare eveniment regional dedicat apărării şi securităţii are loc, între 22 şi 24 mai, la Bucureşti, pe platforma Romaero Băneasa, scrie Monitorul Apărării. Ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, expoziţia, desfăşurată pe o suprafaţă de 50.000 mp reuneşte, în acest an, peste 400 dintre cei mai mari producători globali de tehnică militară, din mai mult de 30 de state membre sau partenere NATO, care îşi vor prezenta cele mai noi produse şi servicii din portofoliu. Alături de companiile expozante, vor ajunge la Bucureşti şi mai mult de 300 de delegaţi străini de nivel înalt, reprezentanţi ai 55 de state, de pe toate continentele, se arată într-un comunicat de presă.

Acordul va fi semnat în prezenţa ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului Ştefan-Radu Oprea şi a ambasadorului Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec.

“Acest acord marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcţiei de UAV-uri militare şi civile. Proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării”, se menţionează în comunicat.

Societatea Carfil SA, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiție a companiei americane, renumită pentru inovația sa în sistemele UAV (unmanned aerial vehicle – vehicule fără pilot) tactice de înaltă performanță.

Sursa foto: chartisfed.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *