Cargill și Archer-Daniels-Midland își reduc activitățile în Rusia. Companiile păstrează doar facilități alimentare esențiale

Redacția mart. 12, 2022 0 comentarii
grau cereale recolta agricultura

Comercianții globali de produse agricole Cargill și Archer-Daniels-Midland (ADM) au anunțat că își reduc activitățile comerciale în Rusia, dar vor continua să opereze acolo facilități alimentare „esențiale”, scrie Reuters.

Firmele agricole au reacționat mai lent decât companiile petroliere și retaileri și au început să reducă operațiunile rusești după invazia rusă din 24 februarie în Ucraina, care a fost condamnată de aproape întreaga lume.

„Mâncarea este un drept fundamental al omului și nu ar trebui niciodată folosită ca armă”, a declarat Cargill, o companie privată cu sediul în SUA, într-un comunicat.

Cargill a eliminat în această săptămână detalii despre afacerile sale din Rusia și Ucraina de pe site-ul său web. Compania anunța pe propriul site că are aproximativ 2.500 de angajați, și a făcut investiții de peste 1,1 miliarde de dolari în procesarea agroalimentară.

Un purtător de cuvânt al Cargill a declarat că informația a fost eliminată deoarece cifra investiției nu era corectă. Compania a refuzat să ofere o cifră actualizată privind investițiile rusești.

Rivalul ADM a declarat că amprenta sa în Rusia este foarte limitată și că va „reduce operațiunile din Rusia care nu sunt legate de producția și transportul de produse alimentare și ingrediente esențiale”.

ADM deține o parte a afacerii sale de arome sălbatice în Rusia și un pachet de 50% din Aston Foods and Food Ingredients, o afacere cu îndulcitori și amidon.

De asemenea, Bunge a declarat joi că a suspendat orice afacere nouă de export din Rusia, dar fabrica sa de zdrobire de semințe oleaginoase încă operează acolo și deservește piața internă. Bunge are active totale de 121 de milioane de dolari în țară, potrivit unui dosar SEC.

Louis Dreyfus Company, a patra din cvartetul așa-numitelor companii ABCD care domină comerțul global cu cereale, a declarat că a suspendat operațiunile rusești pe 4 martie.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.