Carrefour se extinde în Spania și anunță că a cumpărat 47 de supermarketuri şi magazine de proximitate de la El Corte Ingles

Carrefour Sursa foto: Facebook

Grupul francez de distribuţie Carrefour a anunţat că a ajuns la un acord cu grupul spaniol El Corte Ingles pentru a cumpăra 47 de supermarketuri şi magazine de proximitate marca SuperCor, în cadrul unei tranzacţii cu o valoare de 60 de milioane de euro, inclusiv datorii, informează Reuters.

Retailerul francez a precizat că această achiziţie îi va diversifica reţeaua şi amprenta geografică din Spania. Magazinele achiziţionate sunt amplasate în regiunile Madrid, Catalonia, Andalucia şi Comunidad Valenciana. Carrefour intenţionează să convertească magazinele achiziţionate în magazine de tip Carrefour Market, Carrefour Express şi Supeco.

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare şi ar urma să se încheie până la mijlocul anului următor.

În luna iulie a acestui an, Carrefour a raportat o creştere de 11,2% a vânzărilor comparabile în primul semestru, în condiţiile în care numai în trimestrul al doilea vânzările comparabile au crescut cu 10,3% în ritm anual.

Cu o reţea multiformat de peste 14.000 de magazine în aproape 40 de ţări, grupul Carrefour este unul dintre liderii mondiali în domeniul retailului alimentar. În 2022, Carrefour a generat vânzări de 90,8 miliarde de euro.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *