Cât costă un sejur pentru două persoane pe litoral. Platformă hotelieră: Prețurile încep de la 1.250 lei pe noapte/ La munte o cameră costă între 200 şi 500 de lei şi între 220 şi 859 de lei în staţiunile balneare

mamaia, Constanta, turism, mare, litoral Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Un sejur în România în vara acestui an poate fi achiziţionat cu preţuri ce pornesc de la 200 lei pe noapte pentru două persoane la munte şi 1250 de lei pe noapte tot pentru două persoane pe litoral, potrivit platformei hoteliere Travelminit.ro, citat de Agerpres.

„Preţurile variază în funcţie de destinaţie, bineînţeles, însă, potrivit datelor Travelminit.ro, intervalele de preţ variază între 280 de lei şi 1250 de lei/noapte pentru 2 persoane pe litoral, între 200 şi 500 de lei/noapte pentru 2 persoane la munte, între 220 şi 859 de lei în staţiunile balneare şi între 210 şi 812 lei în marile oraşe. În ceea ce priveşte destinaţiile mai puţin populare în sezonul estival, dar care pot fi o excelentă opţiune pentru concediul de vară, situaţia preţurilor se prezintă astfel: Maramureş (425 lei/2 persoane/noapte), Sovata (410 lei/2 persoane/noapte), Băile Herculane (630 lei/2 persoane/noapte), Valea Prahovei (550 lei/2 persoane/noapte)”, se arată într-un comunicat al Travelminit.ro.

În ceea ce priveşte tarifele la cazare de pe litoral, la Mamaia tariful este de 490 de lei/2 persoane/noapte, la Eforie Nord – 390 de lei/2 persoane/noapte iar la Costineşti – 330 de lei/2 persoane/noapte.

„Încă avem disponibilităţi pentru vară în toată România, atât la unităţi de cazare care sunt destinate exclusiv adulţilor, cât şi la cele dedicate familiilor şi grupurilor numeroase. În portofoliul Travelminit.ro avem inclusiv unităţi atipice, cum sunt bungalourile sau corturile de lux, pentru o vacanţă cu adevărat inedită. Cele mai multe acceptă plata cu vouchere de vacanţă, iar în contextul în care tocmai ce au început să fie încărcate cardurile pe 2023, este un prilej numai bun pentru a plăti sejurul de vară cu vouchere”, a declarat Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare a afacerii.

Potrivit platformei, există un interes tot mai mare pentru locurile autentice pe care le păstrează România. Foarte căutate sunt satele rustice din zona Transilvaniei, care au păstrat tradiţiile, staţiunile balneare, care oferă atât facilităţi de tratament pentru diverse afecţiuni, cât şi opţiuni de distracţie pentru întreaga familie, Delta Dunării, Maramureşul şi Bucovina.

În funcţie de preferinţe, Travelminit propune câteva destinaţii alternative la litoralul Mării Negre. De exemplu, pentru cei pasionaţi de natură, de un ecosistem unic, Delta Dunării merită trecută pe lista de locuri de văzut în România vara asta, fiind o destinaţie cu o faună şi o floră impresionante. În cazul celor care îşi doresc să se bucure de linişte şi de redescoperirea bucuriilor mici, zona satelor săseşti din Transilvania este ideală pentru petrecerea unui sejur rustic. De altfel, merită precizat faptul că există şapte sate cu biserici fortificate care fac parte din Patrimoniul UNESCO: Câlnic, Prejmer, Viscri, Dârjiu, Saschiz, Biertan, Valea Viilor. Nu trebuie ratat nici Maramureşul, cunoscut pentru satele sale cu biserici şi case de lemn, dar şi pentru peisajele montane, care, pe timp de vară, arată excepţional.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *