Cate Blanchett: Monopolurile platformelor digitale sunt dezastruoase și periculoase

Cate Blanchett captura youtube

Actrița australiană Cate Blanchett a apărat sâmbătă lumea cinematografiei, confruntată cu dominația platformelor de streaming și seriale, declarându-se îngrijorată de un model creativ unic, potrivit Le Figaro.

„Monopolurile sunt dezastruoase și periculoase”, a afirmat ea, la Valencia, unde va primi premiul Goya decernat de Academia spaniolă de cinema. „Trebuie să facem în așa fel încât să continuăm să dezvoltăm proiectele bune, fără a deveni sclavii formatului de serial”, a pledat ea.

Cate Blanchett – care a jucat în recentul succes al platformei de streaming Netflix Don’t Look Up – a evocat calitatea unor astfel de producții dar a afirmat că ar fi „neglijent” să nu te gândești la consecințele acestei noi forme de piață.

Actrița și producătoarea de 52 de ani, care a câștigat două Oscaruri și trei Golden Globes, nu a ezitat niciodată să se angajeze în cauze precum feminismul, ecologia sau mișcarea #MeToo.

Înainte de a veni la Valencia, Blanchett a trecut prin Madrid pentru a începe lucrările la viitorul film al regizorului spaniol Pedro Almodóvar. Potrivit revistei Variety, actrița va deține nu doar rolul principal în primul lungmetraj în limba engleză al lui Almodovar, dar va fi și coproducătoare.

 

captura youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *