Ce dezvoltă Mas RE și Prime Kapital pe 17,8 hectare din platforma IMGB

34_IMGB

Sudafricanii de la Mas RE și partenerii lor, Prime Kapital, vor dezvolta 3.150 de apartamente și un parc de retail de 28.000 mp pe platforma de 17,8 hectare cumpărată de SIF Banat-Crișana. Componenta rezidențială va beneficia de zone verzi extinse, un centru comunitar, o grădiniță și aproximativ 3.800 de locuri de parcare în clădiri de sine stătătoare conectate la clădiri rezidențiale printr-o rețea de pasarele.

SIF Banat-Crișana a preluat în 2020, cu o sumă estimată la 40 de milioane de euro, platforma IMGB de 54 de hectare și o vinde pe bucați la mai mulți big box retailers, precum Kaufland, Lidl sau Carrefour și unor dezvoltatori precum Prime Kapital și Mas Re, care sunt parteneri.

De asemenea, cele două companii au în plan să dezvolte pe un teren de 17,1 ha în apropierea centrului Cluj-Napoca, pe o platformă industrială care a aparținut Cesarom, un mare proiect cu utilizare mixtă, care încorporează retail, birouri și funcții rezidențiale. Componenta rezidențială va avea aproximativ 1.460 de apartamente conectate direct la zonele de parcare și depozitare prin holuri de clădire în subsoluri, beneficiind în același timp de acces la componentele de birou și retail ale proiectului printr-un masterplan integrat.

Compania sud africană a planificat pe acel teren și dezvoltarea unui mall super-regional cu o suprafață de aproximativ 73.300 mp și circa 49.200 mp de birouri, cu flexibilitate de realocare a suprafețelor construite între componentele proiectului, în funcție de cerere.

Companiile au mai preluat și 9 hectare de teren în sud-estul Brașovului, într-o fosta zona industrială, pentru un nou proiect rezidențial format din aproximativ 2.140 de apartamente și funcții de suport și un alt teren de 6,6 ha la nord-vest de Brașov, la 15 minute cu mașina de centrul orașului, unde intenționează să dezvolte un alt mall în aer liber cu o suprafață de 19.800 mp.

Brasov Value Center este situat lângă un Hornbach existent și o zonă de dezvoltări rezidențiale și industriale existente și viitoare. Proiectul planificat are o vizibilitate excelentă, acces de pe drumul european E68 și orașele din jur și o conexiune excelentă cu centrul orașului prin numeroase linii de autobuz.

Sursa foto: Prime Kapital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *