Ce modele auto noi vor fi prezentate la IAA Munchen în septembrie

mercedes EQE

Show-ul auto IAA Munchen de la începutul lunii septembrie va fi o afacere aproape complet germană. De fapt, noile modele prezentate sunt aproape toate germane, cu excepția Dacia Jogger și a fratelui mai mare Renault, cel puțin din ce se știe până acum.

Ce modele vor fi prezentate la IAA Munchen

Brandul premium german Audi va afișa cel de-al doilea dintre cele trei concepte promise, care, potrivit producătorului, va stabili viitorul propulsiei electrificate și al conducerii autonome. La fel ca conceptul Skysphere prezentat în Pebble Beach în această lună, care prevedea modul în care un Grand Tourer confortabil cu două locuri ar putea trece într-o mașină sport, Audi Grandsphere va privi probabil viitorul SUV-ului / crossover-ului. Un al treilea concept, numit Urbansphere, va debuta mai târziu.

Sursa foto: Audi

Aflat pe teren propriu, BMW va prezenta forma și elementele cheie de design ale următoarei generații a Seriei 7 într-un vehicul concept, a declarat o sursă a companiei pentru Automotive News Europe. Conceptul va fi primul vehicul BMW Group care se bazează pe arhitectura Neue Klasse, care este proiectată să fie în primul rând complet electrică, dar poate găzdui și motoare diesel sau pe benzină, inclusiv hibrizi conectabili. Arhitectura New Class va fi pilonul central în planul BMW de a avea modele complet electrice pentru cel puțin jumătate din livrările globale până în 2030.

În plus, BMW își va prezenta capacitățile de celule de combustibil cu iX5 Hydrogen. Sistemul de acționare include tehnologia de acționare electrică a cincea generație a companiei, iar crossover-ul va livra până la 374 CP.

Dacia, marcă deținută de Renault Group va prezenta modelul familiei Jogger cu șapte locuri, care va înlocui break-ul Logan MCV.

La München va debuta sedanul EQE al Mercedes. Versiunea electrică a clasei E este așteptată anul viitor și va concura împotriva Audi A6 E-tron și a versiunii electrice planificate a BMW a Seriei 5. Sedanul va fi construit la fabricile Mercedes din Bremen și Beijing. Mercedes va lansa, de asemenea, un Mercedes-Maybach alimentat cu baterii, precum și două modele Mercedes-AMG – un model hibrid plug-in și un model complet electric.

Sursa foto: Daimler

Brandul german de mașini sport Porsche va debuta ceea ce se referea pe Twitter ca un concept „orientat spre viitor”, împărtășind doar imaginea unui far. Având în vedere angajamentele generale ale VW Group, este probabil că acest concept va arăta un viitor electric diferit dincolo de Taycan, dar detaliile sunt indisponibile până acum.

Francezii de la Renault vor dezvălui mașina compactă complet electrică Megane-e și o versiune prototip a modelului Renault 5 EV cu temă retro.

Megane-e, care va fi lansat la începutul anului 2022, este unul dintre cele mai speciale modele noi de când CEO-ul Luca de Meo a preluat producătorul auto francez în iulie 2020. Megane-e se bazează pe CMF-EV al alianței Renault-Nissan. platformă, care stă la baza viitorului crossover Nissan Ariya. Celălalt debut al Renault la München va fi R5 EV hatchback, care revine la Renault 5 pe care compania l-a produs între 1972 și 1996.

În fine, Volkswagen va lansa o mașină EV de dimensiuni urbane pentru piața sa internă, care este mai mică decât Golf ID3. Deși numele său nu este încă oficial, ar fi surprinzător având în vedere nomenclatura pentru restul gamei EV a mărcii dacă nu ar fi numită ID2 sau chiar ID1.

VW este, de asemenea, de așteptat să prezinte o versiune sport camuflată a ID5 numită ID5 GTX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.