Ce “soluții verzi” ar vrea primarul Emil Boc să aplice în Cluj-Napoca după ce a vizitat un festival de mobilitate

Redacția iul. 26, 2021 0 comentarii
Emil Boc, autobuz smart

 

Primul autobuz cu zero emisii produs la Baia Mare, omologat deja, va intra în teste și pe străzile din Cluj-Napoca, după ce a circulat și în alte orașe din țară. Un turn-parking pentru biciclete automat ar putea ajunge la gară sau într-un cartier din municipiu, iar serviciu SMURD ar putea fi dotat cu trotinete electrice, acestea din urmă fiind o chestiune care l-a impresionat în mod special pe primarul orașului, transmit reprezentanții primăriei citați de Actualdecluj.ro Primăria Cluj-Napoca vrea ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă până în 2030.

Primarul Emil Boc a evaluat în 24 iulie tehnologiile și soluțiile aduse în fața comunității de Smart Mobility Cluj, festivalul derulat la BT Arena din Cluj și ajuns la ediția a 3-a, eveniment prin care organizatorii și-au propus să învețe municipiul să fie „verde”. Pentru luni dimineața, Boc a dat temă echipei de la Primăriei care l-a însoțit, să îi reamitească de trei idei de mobilitate nepoluantă ca să fie implementate în Cluj-Napoca.

Peste 50 de companii și-au expus în Cluj-Napoca soluțiile de mobilitate sustenabilă, inclusiv cei de la Electrica, în cadrul celei de a treia ediție a festivalului Smart Mobility Cluj 2021. „Avem toate mărcile de mașini existente pe piața la Cluj, cu variantele electrice. Dacă anul trecut am avut mai puțini expozanți, anul acesta au venit toți dealerii de mașini din oraș. Avem pe micro mobilitate și multe produse și companii, fie locale, fie românești. De altfel, aceasta a fost dorința ediției din acest an, să încurajăm aceste produse și soluții”, a spus Ciprian Comșulea, de la Asociația CREESC, unul dintre organizatorii evenimentului.

Citește ariticolul integral AICI

“Mobilitatea „verde” reprezintă o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca, astfel obiectivul stabilit de municipalitate pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră din municipiu și zona metropolitană”, a transmis primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Emil Boc, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *