Cea mai bună lună din an pe eJobs: 36.000 de noi locuri de muncă, în creștere cu 10% față de mai

Redacția iul. 7, 2021 0 comentarii
contract, interviu

În luna iunie, platforma eJobs a înregistrat 36.000 de posturi noi, iar candidaţii din Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov au fost cei mai activi în căutarea unui loc de muncă, transmite Agerpres.

“Cu aproape 36.000 de joburi noi, în creştere cu peste 10% faţă de luna mai, iunie devine cea mai bună lună din acest an, şi a doua din istoria eJobs, liderul pieţei de recrutare online din România”, se menţionează în comunicat.

Dacă până acum cele mai multe joburi aparţineau angajatorilor din Capitală, în luna iunie, peste jumătate dintre acestea au fost publicate de companiile din oraşele mari de provincie: Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

Piaţa muncii şi-a revenit rapid la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie. Companiile reconfirmă semnalele pozitive din economie şi angajează masiv în toate domeniile. O schimbare a intervenit în ceea ce priveşte zonele care angajează cel mai mult. Până în luna iunie, Capitala şi Ilfovul totalizau mai bine de jumătate dintre locurile de muncă disponibile, acolo unde, de altfel, sunt şi cei mai mulţi candidaţi. În iunie, polurile s-au schimbat, iar oraşele din provincie au angajat masiv, în special cele turistice, unde industria HoReCa este în căutare de oameni pentru sezonul estival. Această veste este îmbucurătoare şi pentru candidaţii din împrejurimile acestor oraşe, pentru că nevoia de forţă de muncă este atât de mare încât recrutorii îşi extind căutările şi în afara reşedinţelor de judeţ”, a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

Următoarele oraşe, în ordinea numărului de opţiuni deschise pentru candidaţi, sunt Constanţa, Iaşi şi Sibiu.

Astfel, din cele peste 1 milion de aplicări înregistrate în iunie, cele mai multe au mers către joburile din companiile de retail, sectorul de prestări servicii, cele de tip call-center/BPO, IT, finanţe & bănci, industria alimentară şi turism. Cei mai mulţi candidaţi doritori să se angajeze fac parte din categoria entry-level (0-2 ani de experienţă), fiind urmaţi de mid-level (2-5 ani de experienţă), dar şi de cele care nu au experienţă de lucru.

“Numărul de aplicări este într-o creştere stabilă, însă nu foarte diferită de lunile anterioare. Vestea bună este că ritmul de creştere a joburilor disponibile depăşeşte ritmul de creştere a aplicărilor. Ceea ce înseamnă că o mare parte dintre cei care şi-au pierdut jobul în perioada pandemiei au reuşit să reintre în câmpul muncii”, a afirmat Roxana Drăghici.

Potrivit platformei de recrutare, 86,6% dintre aplicările lunii iunie au fost pentru joburile din România, 12,1% pentru joburile remote şi 1,4% pentru cele din străinătate. În prezent, aproape 36.000 de locuri de muncă pentru România, dar şi străinătate, sunt disponibile pe platforma eJobs.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *