CEC Bank redevine dealer primar pe piața titlurilor de stat, alături de 7 alte instituții. Banca va putea participa direct la licitațiile și subscripțiile publice de titluri de stat

cec bank, palatul cec

CEC Bank redevine, începând de astăzi, dealer primar pe piața titlurilor de stat. Acest statut îi permite băncii să participe direct la licitațiile și subscripțiile publice de titluri de stat organizate pe piața primară, alături de celelalte 7 instituții financiare care au statutul de dealer primar.

Piața titlurilor de stat va crește în perioada următoare și accesul la această piață ne va permite să putem răspunde nevoilor de finanțare ale statului, și, în același timp să ne diversificăm oferta de instrumente de economisire și investiții disponibilă pentru clienți”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.

În ultimele 12 luni, volumul tranzacțiilor cu titluri de stat realizat de bancă pe piața secundară, ponderat cu coeficienții de maturitate s-a ridicat la peste 25 miliarde de lei. Alături de o prezență constantă și pe piața primară a titlurilor de stat, CEC Bank a îndeplinit astfel, condițiile legale privind rulajul necesar pentru a obține statul de dealer primar. Acest statut va permite CEC Bank să participe la licitațiile și emisiunile de titluri de stat, atât în cont propriu, cât și în numele clienților.

Într-o primă fază, banca are în vedere dezvoltarea de oferte de produse de trezorerie care să includă titluri de stat pentru clienții corporate mari. CEC Bank are deja în ofertă conturi pentru titluri de stat prin care pot fi achiziționate și tranzacționate astfel de instrumente pe piața secundară. Conturile de titluri de stat pot fi vizualizate din aplicațiile de Internet și Mobile Banking ale băncii.

În plus, CEC Bank a anunțat recent un amplu proiect de modernizare a activităților de trezorerie, prin implementarea unui sistem informatic modern de core treasury, bazat pe soluția oferită de grupul american FIS Global – unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de soluții și tehnologii pentru sistemele bancare și de plăți. Acest sistem va deservi activitățile specifice de Trezorerie, inclusiv tranzacțiile pe piața titlurilor de stat.

CEC Bank a deținut în trecut calitatea de dealer primar, până în 2014, când această calitate i-a fost revocată pe fondul unor volume de tranzacționare sub pragul minim reglementat.

Sursa foto: Facebook/CEC Bank

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *