Cel mai mare proprietar de avioane din lume a pierdut 113 avioane în Rusia, confiscate ca răspuns la sancțiunile occidenale

Redacția mai 18, 2022 0 comentarii
aercap

AerCap Holdings, gigantul de leasing de aeronave care este cel mai mare proprietar de avioane din lume, a pierdut 113 avioane când Rusia le-a confiscat ca răspuns la sancţiunile declanşate de războiul din Ucraina, transmite CNN, citat de News.ro.

Confiscarea avioanelor şi a 11 motoare de avion de către autorităţile ruse a făcut ca AerCap să raporteze o pierdere netă de 2 miliarde de dolari, în loc de profitul de 500 de milioane de dolari pe care l-ar fi obţinut fără această lovitură.

Compania a reuşit să recupereze 22 de avioane şi trei motoare înainte ca acestea să fie confiscate de autorităţile ruse.

Aceasta a depus cereri de asigurare pentru a încerca să recupereze avioanele pierdute, deşi unele dintre aceste cereri se află la companii de asigurări ruseşti. Aceste poliţe sunt susţinute de companii de reasigurare occidentale, dar AerCap a declarat că “momentul şi valoarea oricăror recuperări în cadrul acestor poliţe sunt incerte”.

Foto: airlinergs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.