Cercetătorii dezvăluie o baterie litiu-ion extensibilă

Redacția aug. 4, 2023 0 comentarii
baterie litiu

O echipă de la Universitatea din Houston a dezvoltat un prototip al unei baterii litiu-ion pe bază de țesătură. Ei afirmă că aceasta ar putea accelera progresul tehnologiei „care se poate purta”, scrie Evertiq.

Potrivit unui comunicat de presă al universității, cheia acestei descoperiri constă în utilizarea unei țesături de argint conductoare ca platformă și colector de curent. Acest lucru permite țesăturii să asigure căile de conducție electrică necesare pentru ca electrodul bateriei să funcționeze chiar și atunci când este întins.

Cercetătorii consideră această descoperire ar putea declanșa un nou interes pentru tehnologiile „care se pot purta”, deoarece bateriile convenționale utilizate în prezent sunt rigide, ceea ce limitează funcționalitatea articolelor. De asemenea, acestea necesită electroliți lichizi organici, care sunt inflamabili.

Haleh Ardebili, care a condus cercetarea la Universitatea Houston, a declarat: „Deși am creat un prototip, încă lucrăm la optimizarea designului bateriei, a materialelor și a fabricației. Viabilitatea comercială depinde de mai mulți factori, cum ar fi extinderea fabricabilității produsului, costul și alți factori. Lucrăm la aceste considerente și obiective pe măsură ce optimizăm și îmbunătățim bateria noastră extensibilă”.

Foto: Electricianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *