China va majora consumul de cărbune, după penuriile de electricitate din 2021

carbune, mina Sursa foto: Pixabay

China va majora în acest an consumul de cărbune, pentru a susține redresarea economică după penuria de electricitate, a anunțat premierul Li Keqiang, în ciuda angajamentelor Beijingului de a reduce emisiile de CO2, potrivit Le Figaro.

Țara a suferit din plin anul trecut costul mondial al materiilor prime, în special al cărbunelui, de care China depinde în proporție de 60% pentru a-și alimenta centralele electrice. Situația a determinat unele centrale să funcționeze în regim redus antrenând raționalizări de electricitate și majorând costurile de producție pentru întreprinderi. De atunci, situația s-a ameliorat.

Securitatea energetică a țări trebuie „prezervată”, a avertizat premierul chinez, citat de agenția de presă China Nouă. „Aprovizionarea cu cărbune va spori și centralele electrice cu cărbune vor fi ajutate pentru a funcționa la capacitate deplină, pentru a produce mai multă electricitate”, a spus Li Keqiang, care nu a oferit niciun obiectiv exact.

Pentru a relaxa presiunea, autoritățile au autorizat deja în ultimele luni redeschiderea minelor de cărbune. Președintele Xi Jinping a promis că va începe reducerea emisiilor de carbon ale Chinei înainte de 2030. China este țara care investește cel mai mult în energii regenerabile. Dar gigantul asiatic rămâne cel mai mare poluator mondial. Potrivit datelor oficiale, consumul de cărbune al Chinei a crescut anul trecut cu +4,7% .

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *