Chinezii de la LONGi Solar își deschid birou la București. Mirel Jarnea, fost director în cadrul Enel X, va conduce business-ul pentru Europa de Sud și Est

Redacția oct. 27, 2022 0 comentarii
Mirel Jarnea

LONGi Solar, subsidiară a producătorului chinez de panouri fotovoltaice LONGi Group, își deschide birou la București și în numește pe Mirel Jarnea, expert în tehnologii sustenabile și soluții de eficiență energetică pentru afaceri, în echipa de management din cadrul regiunii Europa de Sud și Est.

Având biroul la București, Jarnea va prelua funcția de Business Development Manager negociind vânzările regionale pentru cel mai mare producător de panouri solare la nivel global.

LONGi și-a sporit considerabil prezența în Europa în ultimii patru ani, iar compania se așteaptă ca vânzările sale să crească, în contextul planului RE-Power Europe al Uniunii Europene.

Mirel Jarnea are o experiență profesională de aproape cinci ani în managementul Enel X și peste un deceniu în poziții de management în industria iluminatului. La Enel X, în calitate de membru al grupului pe probleme de electrificare și tranziție către tehnologii sustenabile, Jarnea a condus segmentul de e-Industries încă de la începutul anului 2018. Înainte de Enel X, timp de 11 ani,  expertul a ocupat poziții de management și în vânzări în cadrul unora dintre cele mai importante firme de tehnologii pentru iluminat, de la nivel mondial.

România își va tripla capacitatea de producție a energiei solare până în 2030

LONGi arată că își va datora creșterea din Europa și planului „RE-Power EU”, pe care Comisia Europeană l-a lansat cu scopul de a crește producția de energie regenerabilă a Uniunii Europene la 45% și de a dubla capacitatea solară instalată, la 600 GW până în 2030.

Europa de Sud și Est a surprins deja piețele internaționale raportând, în ultimii 3 ani, o creștere puternică a utilizării energiei solare în Polonia, Ungaria și Grecia, în timp ce România își va tripla capacitatea de producție a energiei solare până în 2030, conform statisticilor SolarPower Europe.

Planurile LONGi urmăresc toate aceste evoluții, compania continuând să susțină atât sectorul serviciilor de utilități, cât și de distribuție din sudul și estul Europei, pe măsură ce serviciile din această regiune accelerează tranziția către energie regenerabilă.

LONGi Green Energy Technology Co. Ltd. sau LONGi Group, fostă Xi’an Longi Silicon Materials Corporation, este un producător chinez major de module solare fotovoltaice și un dezvoltator de module solare fotovoltaice. LONGi Solar este o subsidiară a companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *