Cinci mari confereraţii sindicale ameninţă cu greva generală, reclamând „secretomania” în procesul adoptării Legii salarizării

Redacția ian. 21, 2023 0 comentarii
protest, sindicat, protestatari, confederatia meridian

Cinci mari confereraţii sindicale – CNSRL-Frăţia, Cartel Alfa, CSN MERIDIAN, BNS şi CSDR – cer Guvernului să convoace Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social pentru a discuta noua Lege a salarizării. Termenul asumat prin PNRR este 31 martie 2023, dar partenerii sociali acuză „secretomania” şi faptul că nu au fost consultaţi. În caz contrar, sindicaliştii ameninţă cu greva generală, relatează news.ro.

Potrivit unui document semnat de liderii celor cinci confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional, CNSRL – Frăţia, Cartel Alfa, CSN MERIDIAN, BNS şi CSDR cer Guvernului să convoace de urgenţă Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social pentru a discuta noua Lege a salarizării.

Termenul de adoptare a legii, asumat prin PNRR, este 31 martie, dar sindicaliştii reclamă că nu au cunoştinţă de vreo prevedere a respectivei legi.

Sindicaliştii ameninţă cu greva generală şi acuză „secretomania” Guvernului în privinţa noii legii a salarizării. Sindicaliştii din mai multe ramuri susţin demersul marilor confederaţii şi atrag atenţia că o lege care nu ţine cont de toţi partenerii sociali ar putea să ducă la inechităţi, aşa cum s-a întâmplat în anul 2017.

„Uniunea TESA susţine total această iniţiativă, ţinând cont de atitudinea inadmisibilă a PSD, aflat şi acum la putere, care a discriminat GRAV prin prezenta lege a salarizării nr 153 / 2017 , timp de mai bine de 5 ani, categorii largi de lucrători, iar în sănătate au lovit barbar în personalul TESA, personalul BBC şi personalul auxilar – sanitar”, au transmis reprezentanţii Uniunii TESA din Sănătate, conform news.ro.

Aceştia îl acuză pe ministrul Marius Budăi că ţine legea „la secret”, relatează news.ro.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *