Cinci state membre ale UE, printre care și România, au cerut Comisiei Europene să ajute fermierii afectaţi de cerealele ucrainene

Redacția mart. 31, 2023 1 comentarii
porumb cereale

Cinci state membre ale UE din Europa Centrală și de Est, Polonia, România, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia, au cerut Comisiei Europene, într-o scrisoare adresată Ursulei von der Leyen, să ajute fermierii afectați de produsele agricole ucrainene ieftine, care au rămas blocate, potrivit publicației germane Der Farang.

Premierii celor cinci state membre au cerut Bruxelles-ului să pună la dispoziție fonduri suplimentare pentru a sprijini fermierii din regiune.

În scrisoarea liderilor se spune că importurile de semințe oleaginoase, ouă, păsări de curte, zahăr și fructe din Ucraina au crescut, de asemenea, enorm. În cazul în care denaturările pieței, care sunt dăunătoare pentru fermierii din regiune, nu vor fi eliminate, cele cinci țări intenționează să ceară Comisiei Europene
taxele de import și contingentele de import pentru produsele agricole din Ucraina.

În Polonia, precum și în Bulgaria, au avut loc proteste ale fermierilor în ultimele zile. Aceștia se plâng că exporturile ieftine de cereale din Ucraina au dus la prăbușirea prețurilor. Cu câteva luni înainte de începerea recoltei, există, de asemenea, îngrijorarea că magazinele se vor umple cu cereale ucrainene.

Foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *