Cine e Ionuț Moșteanu, propus ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloș și gestionar al controversatului program ”Anghel Saligny” lansat de PNL

Mihai Roman oct. 17, 2021 0 comentarii
Ionut Mosteanu si Dan Barna

Ionuț Moșteanu (48 de ani) a fost propus ministru al Dezvoltării și Administrației în guvernul Cioloș. Lider al grupului USR în Camera Deputaților, Moșteanu a fost unul dintre cei mai vocali USR-iști în ultima perioadă, dat fiind că e și purtător de cuvânt al partidului.Moșteanu ar urma să gestioneze controversatul program ”Anghel Saligny” lansat pe guvernul Cîțu.

O altă mare temă prezentă la capitolul Administrație în programul de guvernare al guvernului Cioloș este reforma administrativ-teritorială. În primă fază, potrivit programului de guvernare, reforma ar urma să se facă ”benevol”, localitățile falimentare fiind stimulate să se unifice cu altele mai puternice.

Moșteanu e la al doilea mandat de deputat, ales în Argeș. În primii patru ani în Parlament, Moșteanu a militat din Comisia pentru transporturi pentru deblocarea lucrărilor la Autostrada Pitești-Sibiu și pentru alte proiecte mari de infrastructură.

În 2020, Moșteanu a pierdut alegerile pentru primăria Pitești, clasându-se pe locul 3 după candidații PSD și PNL.

În 2016, Moșteanu a fost secretar de stat în ministerul Transporturilor în Guvernul Cioloș, având în responsabilitate companiile de stat precum Tarom, ROMATSA, Compania Națională de Aeroporturi București, Portul Constanța.

Înainte de a intra în politică, a lucrat peste 20 de ani în mediul privat, în companii multinaţionale, unde a coordonat proiecte și echipe de oameni (Scala J Walter Thompson, Connex/Mobifon, Western Union, Leo Burnett/Publicis), apoi a devenit antreprenor.

Potrivit CV-ului său postat pe site-ul USR, Moșteanu a urmat cursurile Facultății de Automatică a Universității Politehnica București și ale Facultatea de Management de la Universitatea Bioterra (implicată într-un scandal uriaș legat de emiterea de diplome false), precum și un master la Facultatea de Filosofie a Universității București. În campania electorală pentru Primăria Pitești, el a fost acuzat de presa locală că nu ar fi terminat Facultatea de Automatică.

Foto: Ionuț Moșteanu / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *