Cine este Marius Humelnicu, propus de PSD ministru al Economiei: fost fotbalist și city manager la Galați

Marius Humelnicu Sursa foto: Facebook/Marius Humelnicu

Marius Humelnicu, senator PSD de Galați, a fost propus de social-democrați pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR. El a fost fotbalist, city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor.

Lista propunerilor de miniștri PSD, potrivit unor surse G4Media:

  • Sorin Grindeanu – vicepremier și ministru al Transporturilor
  • Adrian Câciu – Finanțe
  • Alexandru Rafila – Sanatate
  • Vasile Dâncu – Apărare
  • Marius Budăi – Muncă
  • Gabriela Firea – Familie și Tineret
  • Marius Humelnicu – Economie
  • Lucian Romașcanu – Cultură
  • Adrian Chesnoiu – Agricultură
  • Marian Neacșu – Secretar General al Guvernului

Marius Humelnicu (44 de ani) a fost fotbalist profesionist până la 30 de ani, jucând inclusiv la Oțelul Galați. În urma unui accident la piciorul drept în anul 2007 și-a întrerupt cariera sportivă. Ca membru al organizației gălățene a PSD a devenit șef al Direcției pentru Sport Galați și apoi șef al Autorității Rutiere Galați.

În august 2015 a fost numit prima dată secretar de stat la Transporturi, prin decizia premierului de atunci, Victor Ponta.

În august 2016 a câștigat concursul pentru ocuparea postului de city manager la orașului Galați, funcție unde a rămas până anul trecut.

În 2019 a fost numit încă o dată în funcția de secretar de stat la Transporturi, sub semnătura fostului premier PSD Viorica Dăncilă.

În 2020, Humelnicu a fost ales senator PSD de Galați.

Pentru o foarte scurtă vreme, înainte să devină senator, Humelnicu a fost și viceprimar de Galați.

Humelnicu a fost și preşedintelele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din Senat.

Marius Humelnicu a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați, apoi a urmat cursurile Universității „Dunării de Jos” Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică. Ulterior, a finalizat cursurile de master „Drept și Administrație Publică Europeană” în cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Danubius” Galați, studiile de master „Siguranța și performanțele circulației rutiere”, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. A devenit apoi expert în achiziții publice, urmând cursurile Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Cormerț și Industrie – Filiala Galați.

Cea mai recentă declarație de avere, din 2020, arăta că Marius Humelnicu deține două apartamente, unul în Galați achiziționat în 2011 și altul în Brașov achiziționat în 2018. De asemenea, el are un autoturism Volkswagen din anul 2018.

Marius Humelnicu a încasat în 2019 venituri din salarii de 85.146 lei de la Primăria Galați, venituri de 34.302 lei de la Ministerul Transporturilor, 19.707 lei de la Telecomunicații CFR SA și 3.702 lei de la Autoritatea Rutieră Română.

Soția sa, Corina Humelnicu, a menționat o indemnizație de 64.656 lei, fără a preciza sursa banilor. Anterior, în declarația de avere din 2019, Corina Humelnicu preciza că încasează venituri de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă Galați și de la Parlamentul României.

Sursa foto: Facebook/Marius Humelnicu

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *