Cine sunt noii lideri ai pieței RCA, după falimentul City Insurance

Redacția dec. 14, 2021 0 comentarii
asigurare, rca, asigurare auto

Falimentul City Insurance a dus la o reașezare a pieței RCA din România. Euroins a rămas liderul de piață, însă creșterea sa este doar ușoară, din cauza majorărilor de prețuri, a declarat marți Valentin Ionescu, directorul direcției asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Top trei este completat de Allianz și Asirom, a spus el.

„Monitorizăm săptămânal ce se întâmplă cu cotele de piaţă, atât pe garanţii cât şi pe RCA, cele două clase de asigurări care au fost în atenţie în ultima perioadă. Pot să vă spun care sunt noii lideri pe RCA, sau topul RCA, ca să spun aşa. E un top provizoriu pentru că săptămânal noi monitorizăm şi lucrurile se ajustează. Pe măsură ce se reînnoiesc poliţele de la City acest top se ajustează”, a spus Valentin Ionescu.

Topul asigurătorilor RCA, provizoriu, după volumul de prime distribuite prin companii de brokeraj, în ultima săptămână, este următorul, potrivit lui:

  1. Euroins
  2. Groupama
  3. Allianz
  4. Asirom
  5. Grawe
  6. Omniasig
  7. Generali

Potrivit lui Ionescu, Euroins își consolidează poziția de lider, dar crește doar ușor, din cauză că asigurătorul a anunțat creșteri de tarife și a oferit comisioane foarte mici intermediarilor, din dorința de a nu lua foarte mult din cota rămasă după falimentul City Insurance.

Acesta este un top săptămânal, realizat pentru perioada 29 noiembrie – 5 decembrie, luând în considerare primele distribuite de intermediari, a spus Ionescu. Potrivit lui, au mai fost rocade între Allianz și Asirom, pentru locurile doi și trei, dar și între companiile de la mijlocul clasamentului.

Șeful direcției de asigurări afirmă că alte companii sunt dispuse să intre în piață, iar piața s-a reglat, „sperăm pe principii corecte”, spune el.

În aceeași perioadă, topul firmelor cu cele mai multe asigurări de garanții intermediate a fost:

1. Eximbank lider pe primele intermediate
2. Euroins
3. Allianz și ABC
4. Omniasig și Asirom
5. Groupama

Totodată, Valentin Ionescu a anunțat că Coface a hotărât să subscrie garanții de asigurări, deși sunt sucursală, nefiind autorizați direct de ASF, iar Euler Hermes a notificat, de curând, din Polonia, că va oferi de asemenea garanții clasa A15.

Sursa foto: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.